Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRF a făcut anunțul: Euro 2020 se va disputa cu spectatori pe Arena Națională

www.gsp.ro
Arena Națională

Comitetul Interministerial Euro-2020 a discutat, în şedinţa de miercuri, scenariile de acces al publicului la meciurile de la Bucureşti din cadrul Campionatului European.

Potrivit frf.ro, la şedinţa care a avut loc la propunerea ministrului Eduard Novak au fost prezente persoane cu decizie în zona măsurilor de combatare a pandemiei – Dr. Raed Arafat, secretar de stat la MAI, şi Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii -, dar şi reprezentanţi de la ministerele Sportului, Internelor şi de Externe. Au participat şi reprezentanţi ai LOS Bucureşti, reprezentantul UEFA la Bucureşti, Taras Mukovoz, şi consilierul onorific al premierului pe probleme de Euro-2020, Gheorghe Popescu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: După cazul Onești, Dumitru Coarnă îi desființează pe șefii Poliției: ‘Sunt niște lași, niște incompetenți numiți politic, că așa vrea domnul Bode’

După mai multe ore de prezentare a unor scenarii şi de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial Euro-2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Naţională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. Autorităţile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranţă deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile Euro-2020.

Planul consolidat de acces al publicului va fi apoi validat de către autorităţile române şi va fi transmis către UEFA la începutul lunii aprilie ca format definitiv de organizare a meciurilor de la Bucureşti.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

În ceea ce priveşre organizarea Campionatului European, la nivel de UEFA s-a reiterat ideea păstrării formatului iniţial, acela de a avea 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti. În România, autorităţile au acceptat de principiu propunerea Structurii Locale de Organizare (LOS) de a permite accesul spectatorilor în tribune la meciurile de la Euro în proporţie de 25% din capacitatea totală a Arenei Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.