Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FRICA de coronavirus explodează în ACTE SĂLBATICE: Autobuze care transportau persoane evacuate din China, atacate de protestatari în Ucraina

captura YouTube
ucraina proteste revolta

Frica de coronavirus naște atitudini sălbatice în Ucraina. ​Zeci de protestatari au atacat, în oraşul ucrainean Novi Sanjari, din centrul ţării, şase autobuze care transportau cetăţeni ucraineni şi străini evacuaţi din China din cauza epidemiei de coronavirus. Persoanele evacuate trebuiau să fie duse la spital pentru a fi plasate în carantină, conform BBC, scrie Mediafax.

Citește și: El este românul care a fost UCIS în atacul din Germania: Familia nu are bani să îl aducă în țară, iar MAE nu a luat legătura cu ea

Incidentul ar fi fost provocat de un e-mail cu informaţii false, transmis în numele Ministerului Sănătăţii, potrivit BBC.

Protestatarii se tem că, dacă unele dintre persoanele repatriate sunt infectate, acestea ar putea răspândi virusul în localitatea lor. Oamenii au aruncat cu pietre către autobuze şi au dat foc unor obiecte pentru a bloca drumul. Preşedintele ţării, Volodimir Zelenski, a reacţionat şi le-a cerut oamenilor să dea dovadă de empatie şi solidaritate şi să nu uite că „suntem cu toţii oameni”.

Serviciul Ucrainean de Securitate (SSU) a anunţat că un e-mail cu informaţii false şi care a fost trimis în numele Ministerului Sănătăţii de la Kiev ar sta în spatele acţiunilor protestatarilor. Potrivit e-mail-ului, mai multe dintre persoanele evacuate au fost infectate cu coronavirus, informaţie infirmată de autorităţi. La bordul celor şase autobuze se aflau 45 de ucraineni şi 27 de cetăţeni străini. Aceştia vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.