Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frig și ploi anunțate de meteorologi, în toată țara. Un cod galben de vânt este în vigoare

furtuna ploi

Frontul de aer rece, însoțit de ploi, lapoviță și ninsori în zonele înalte de munte, a traversat toată țara, luni dimineața, ploile afectând zonele de munte și sud-estul țării, inclusiv Capitala.

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă dar și precipitații mixte în zona montană înaltă, valabilă până luni, 16 octombrie, la ora 17:00.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo Cod galben de vânt puternic pentru 4 județe din Moldova, valabilă luni, de la ora 12.15 până la ora 17.00.

În intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55 - 60 km/h.

Județele vizate sunt Botoşani, Galaţi, Iaşi și Vaslui.

Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Aria ploilor se va extinde, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și izolat 20...25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni s-au semnalat precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor momtane.

Cod galben de vânt

O avertizare cod galben de vânt este valabilă până luni, la ora 12:00.Vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h.În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80...110 km/h.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.