Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fructul care previne accidentul vascular şi bolile cardiovasculare

healthination.com
gref

Grapefruit-ul nu este doar un fruct delicios, ci şi foarte sănătos. Cu puţine calorii, fructul oferă mai mult de jumătate din doză zilnică recomandată de vitamina C, fibre, vitamina A, potasiu şi antioxidanţi precum licopenul şi betacarotenul. În plus, conţine şi 91% apă, făcându-l unul dintre cele mai bune fructe pentru hidratarea organismului.

Culisele coregrafiei de pe Arena Naţională. Cine i-a umilit pe steliști

Iată 4 motive serioase să mănânci grapefruit.

Previne accidentul vascular şi bolile cardiovasculare

Potrivit unui studiu realizat de American Heart Association (AHA), flavonoidele pe care le conţin citricele – inclusiv grapefruit-ul – reduc riscul producerii unui accident vascular cu aproximativ 19%. Un alt studiu, realizat în 2015, a dezvăluit faptul că o dietă bogată în legume şi fructe, printre care şi grapfruit-ul, scade cu până la 15% riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare. De asemenea, potasiul pe care îl conţin aceste fructe contribuie la ţinerea sub control a tensiunii arteriale.

Previne formarea pietrelor la rinichi

Acidul citric este benefic pentru persoanele care sufera de pietre la rinichi. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Facultatea de medicina din Wisconsin. Substantele active din grapefruit contribuie la prevenirea formarii pietrelor la rinichi si la dizolvarea celor existente in faza incipienta.

Previne aparitia cancerului

Acidul folic continut de grapefruit joaca un rol important in prevenirea aparitiei cancerului (in special din zona gastrointestinala: pancreas, colon). Cercetatorii sustin ca acidul folic in cantitati mari ajuta si femeile aflate la menopauza sa scada incitenta cancerului la san.

Mentine ochii sanatosi

Grapefruit-ul este o sursa excelenta de vitamina C, antioxidant puternic care protejeaza impotriva dezvoltarii cataractei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.