Fructul de sezon care e o adevărată bombă cu vitamine, minerale şi antioxidanţi: proprietățile benefice sunt fabuloase pentru organism

Autor: Mihai Cistelican

Publicat: 21-08-2024

Actualizat: 20-08-2024

Article thumbnail

Sursă foto: Sursa FOTO: CarteaSanatatii

Strugurii sunt unele dintre cele mai populare şi delicioase fructe care se consumă în întreaga lume. Nu sunt doar gustoşi şi suculenţi, ci şi extrem de utili pentru sănătate. Strugurii sunt bogaţi în vitamine, minerale şi antioxidanţi care au multe efecte pozitive asupra organismului, scrie DARIK, informează Rador Radio România.

Iată câteva dintre proprietăţile benefice ale strugurilor:

  1. Bogaţi în antioxidanţi - Strugurii conţin niveluri ridicate de antociani, resveratrol şi quercetină, care sunt antioxidanţi puternici. Acestea ajută la reducerea inflamaţiei din organism, la îmbunătăţirea funcţiei inimii şi la protejarea împotriva diferitelor boli.
  2. Îmbunătăţesc sănătatea inimii - Strugurii au niveluri ridicate de potasiu, care ajută la menţinerea sănătăţii inimii și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. În plus, strugurii conţin resveratrol, care poate reduce nivelul de colesterol rău din sânge.
  3. Sprijină buna funcţionare a ficatului - Strugurii abundă în fibre alimentare, care îmbunătăţesc procesul digestiv şi buna funcţionare a ficatului. De asemenea, previn constipaţia şi alte probleme digestive.
  4. Susţin sănătatea pielii - Strugurii conţin niveluri ridicate de vitamina C şi antioxidanţi care favorizează menţinerea pielii sănătoase şi tinere.
Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri