Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frunda: Cred că majoritatea maghiarilor nu vor merge la vot în turul II

frunda

Consilierul premierului Victor Ponta pe probleme juridice si minoritati, Gyorgy Frunda (UDMR), afirma ca majoritatea maghiarilor nu vor merge la vot în turul II al alegerilor prezidentiale, iar voturile care vor fi totusi exprimate de acestia se vor împarti între Victor Ponta si Klaus Iohannis.

Gyorgy Frunda a declarat, potrivit MEDIAFAX, ca ar fi fost "mult mai optim" ca UDMR sa aiba "o pozitie ferma: voteaza-l pe X sau Y", însa, pe de alta parte, alianta UNPR cu PRM pentru a-l sustine pe Victor Ponta "a schimbat datele problemei".
"Daca n-ar fi existat aceasta alianta, UDMR ar fi mers cu Ponta. Daca cititi comunicatul nostru, spune la un moment dat ca Uniunea în niciun caz nu îl sustine pe Iohannis. Cred ca ar fi fost mult mai optim ca UDMR sa aiba o pozitie ferma: voteaza-l pe X sau Y", a spus Frunda, care a subliniat ca orice formatiune politica trebuie sa-si asume astfel de decizii.
Întrebat cum crede ca vor vota maghiarii în turul II al alegerilor prezidentiale, în actuala situatie, Frunda a apreciat ca majoritatea maghiarilor nu vor merge la vot, iar voturile care vor fi totusi exprimate de acestia se vor împarti între Victor Ponta si Klaus Iohannis.
"Cred ca majoritatea nu vor merge la vot. Daca nu s-au dus în primul tur, când n-a existat o astfel de situatie, existau un candidat al UDMR si unul al PPMT, iar participarea maghiarilor a fost sub media românilor, cred ca în turul II lipsa la vot va fi si mai mare, iar voturile exprimate vor fi partajate între Ponta si Iohannis. Eu îi îndemn pe cei care cred în mine sa-l voteze pe Victor Ponta", a spus Frunda.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunta, joi, ca maghiarii sunt liberi sa voteze dupa constiinta, el precizând ca decizia privind sprijinul UDMR în turul al doilea a fost îngreunata de "revenirea în ecuatie" a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind "un gest neasteptat si de neînteles".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.