Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fruntaș liberal îl contrazice pe Iohannis: PNL susține doar pensiile speciale ale militarilor. Restul e cu virgulă, cu interpretare

magistrati

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat marţi, că liberalii vor eliminarea pensiilor speciale ale magistraților, după ce președintele Klaus Iohannis a spus că el nu susține această măsură.

"Sigur, avem aceea decizie a Curţii Constituţionale din 2010 care vorbeşte în clar despre pensiile celor de la Curtea Constituţională a României, în schimb e total neclar şi lasă loc de interpretare pentru celelalte categorii de magistraţi. Că de aici a apărut toată discuţia, că cei de la CCR au dat în clar ce e pentru ei şi au lăsat-o în neclar, ca să o spunem în aceeaşi termeni, pentru breasla magistraţilor. (...) Poziţia PNL exprimată într-un for de conducere este aceea că PNL susţine pensiile de serviciu pentru militari (...) Partidul Naţional Liberal, în cazul pensiilor speciale, le susţine doar pe cele ale militarilor, punct. Restul e cu virgulă, cu interpretare şi cum doriţi dumneavoastră", a spus Roman. El a menţionat că potrivit legii poliţiştii sunt asimilaţi cu militarii.

Întrebat în legătură cu poziţia preşedintelui Klaus Iohannis, care susţine menţinerea şi a pensiilor de serviciu ale magistraţilor, Roman a spus: "Am văzut punctul de vedere al preşedintelui, preşedintele a spus că aşteaptă discuţia din cadrul Parlamentului, dar că din punctul dumnealui de vedere ar putea fi făcută o discuţie şi pe acest capitol (al pensiilor magistraţilor - n.r.)".

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că nu susține eliminarea pensiei speciale nici în cazul magistraților.

"Este un specific aparte. Magistratul are o răspundere enormă, un stres enorm, o încărcare profesională ieșită din comun și acordarea pensiilor speciale pentru magistrați mi se pare o măsură care trebuie menținută", a afirmat Iohannis.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a decis, marți, să amâne votul pentru proiectul privind pensiile speciale, până în luna februarie, sub pretextul că Guvernul trebuie să se pronunțe pe toate amendamentele.

Citește și: DNA intră în forță în PSD: 3 parlamentari, urmăriți penal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.