Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Frustrare mare la USR-PLUS: 'Mai multe proiecte ale USR PLUS sunt blocate'

Inquam Photos / Octav Ganea
cristian ghinea gest

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că banii care vor fi acordaţi României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) depind de reformele care vor fi implementate. "Banii pe care îi vom primi prin PNRR depind de toate reformele (...) Nu este ceva particular pentru domeniul Justiţiei", a spus Ghinea, marţi, înainte de şedinţa coaliţiei de guvernare, informează Agerpres.

Întrebat despre desfiinţarea Secţiei Speciale, Ghinea a spus că aceasta "nu este o condiţie în PNRR".

"Vă îndemn să citiţi varianta de PNRR din decembrie, cea făcută de Guvernul Orban, care avea reforme în Justiţie incluse. Nu s-a schimbat nimic. (...) Au fost tot timpul în PNRR chestiuni legate de Justiţie şi au rămas în continuare. Actualizarea codurilor penale şi de procedură penală, legile justiţiei sunt cuprinse în PNRR", a adăugat Ghinea.

El a subliniat că a reuşit să includă în PNRR un capitol pentru unităţile administrativ teritoriale.

Ghinea a menţionat că există în USR PLUS "o frustrare" pentru că "mai multe proiecte ale USR PLUS sunt blocate, printre care şi desfiinţarea Secţiei Speciale, care apare explicit în programul de guvernare".

Potrivit lui Ghinea, PNRR va fi aprobat în septembrie de către Comisia Europeană şi în octombrie de către Consiliul European, prima tranşă care va veni anul acesta fiind de 1,9 miliarde euro, prefinanţarea din partea de granturi.

"Nu vom cere prefinanţarea din partea de împrumuturi până nu vom consuma ceilalţi bani, pentru că orice fel de ban din împrumut atârnă pe buget", a explicat Ghinea.

Vezi si: VIDEO - Virgil Guran (tabăra Orban) îl SPULBERĂ pe Dan Vîlceanu, după ce nu a știu cât e salariul: 'Cred că ar fi trebuit să-l știe. Este logic!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.