Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fugită în Costa Rica și însărcinată cu gemeni, Elena Udrea rupe tăcerea: 'SURPRIZĂ! Le doresc să aibă parte de justiția de care am eu parte'

Elena Udrea nu s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde era programat un nou termen în dosarul "Gala Bute", în care a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Udrea a fost reprezentată la proces de un avocat, care le-a spus judecătorilor că nu ştie unde se află fostul ministru. Acesta a cerut recuzarea judecătorului Ionuţ Matei, pe motiv că acesta face parte din "câmpul tactic" şi că ar fi fost susţinut de fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, însă cererea a fost refuzată.

Luni seara, Udrea a transmis un mesaj. Fugită în Costa Rica, acolo unde se află alături de Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, Udrea, însărcinată cu gemeni, le dorește ”Celor care insista ca e bine asa, le doresc sa aiba parte de justitia de care am eu parte.”.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, anunț pentru milioane de persoane! Cui cere AJUTORUL și în ce privință

“Surpriza”!

Cererea de recuzare a judecatorului Ionut Matei, adus acum o luna intempestiv in completul de la ICCJ care judeca apelul in “Gala Bute”, mi-a fost respinsa!!! Chiar daca motivul recuzarii este acela ca el a fost sustinut in fata mea de generalul Coldea in 2013 pentru functia de vicepresedinte al Inaltei Curti, cu argumentul “este omul nostru”, deci am toata dreptatea sa cred ca el nu va fi impartial in ceea ce ma priveste ci va executa ordinele lui Coldea , Dumbrava& Co. Iar povestea apartenentei lui la Sistem am spus-o in fata Comisiei parlamentare de verificare a activitatii SRI inca din aceasta vara.

Dupa ce acest judecator a fost parasutat in completul meu, in timpul procesului, in locul unei judecatoare care a facut opinie separata la respingerea cererii mele de efectuare a unei expertize in cauza, considerand necesara o astfel de expertiza, vrea cineva ca eu sa cred ca am parte de un proces corect??? Vrea cineva sa am incredere ca se aplica legea in ceea ce ma priveste?

Citește și: NEAȘTEPTAT! Ce grad are Mircea Cosma, fostul șef al CJ Prahova, în Armata Română și pentru ce l-a obținut

P.S. Celor care insista ca e bine asa, le doresc sa aiba parte de justitia de care am eu parte.”, e mesajul Elenei Udrea.

Următorul termen al procesului Elenei Udrea a fost stabilit pentru 28 martie.

Citește și: 31 martie, termen-LIMITĂ! Cine și ce trebuie să facă până la această dată

Elena Udrea a fost condamnată de ÎCCJ, pe 29 martie 2017, la şase ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a primit un an şi şase luni cu suspendare, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

Citește și: Un GIGANT, parte a unei TRANZACȚII URIAȘE! Noi locuri de muncă vor apărea

ÎCCJ a mai decis ca fostul ministru Elena Udrea să plătească aproape 3 milioane euro despăgubiri.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus ca Rudel Obreja să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, i se confiscă suma de 3.000.000 lei.

Citește și: Bugetarii, loviți de unde NU se așteptau! Ministrul de Finanțe a făcut ANUNȚUL

Procesul se află în faza de apel.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Citește și: EXCLUSIV! Dezgustător! Ca-n evul mediu – umilință fără margini la Poliție

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la 'Gala Bute', prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Citește și: Euro SPERIE din nou leul! BNR face publice cursurile pieței valutare valabile luni, 26 februarie .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.