Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funar insistă pe tema candidatului ofiţer acoperit

GHEORGHE FUNAR - PITESTI

Gheorghe Funar, candidat independent la prezidenţiale, îi solicită preşedintelui Traian Băsescu, într-o scrisoare deschisă, să afle de la instituţiile abilitate care dintre candidaţi sunt ofiţeri de informaţii activi şi să le fie interzisă alegerea în funcţia de şef al statului, considerând că acest lucru este "neconstituţional şi nelegal".

"În această scrisoare deschisă pe care urmează să o înregistrăm la Palatul Cotroceni îi solicit preşedintelui Traian Băsescu, în baza art.80 alin.2 din Constituţie, care îl obligă să vegheze la respectarea Constituţiei şi să medieze între instituţiile statului şi între stat şi societate, să afle adevărul chemând la Cotroceni pe membrii Curţii Constituţionale, pe şefii serviciilor secrete, pe ministrul de Interne şi să afle de la ei, pe bază de documente, dintre cei 14 candidaţi la funcţia de preşedinte al României, care sunt ofiţeri activi, respectiv agenţi ai serviciilor de spionaj româneşti şi spioni ai unor state străine şi care dintre ei au cetăţenia unor state străine", a declarat joi Gheorghe Funar la o conferinţă de presă organizată la intrarea principală a Palatului Cotroceni.

El a adăugat că, din informaţiile pe care le deţine "ca simplu cetăţean, dar ceva mai bine informat", nouă dintre candidaţii la funcţia de preşedinte ar fi spioni.

"N-au voie să candideze la funcţia de preşedinte al României. Cinci dintre ei sunt cetăţeni ai Ungariei, Germaniei şi Franţei, n-au voie să candideze la funcţia de preşedinte al României", a afirmat Funar.

El apreciază că este de interes public să afli dacă un candidat la Preşedinţie este ofiţer acoperit sau nu.

"Pe mine nu mă interesează ce misiuni a primit, unde le-a îndeplinit, dacă i-a reuşit îndeplinirea unei misiuni. Nu mă interesează. Mă interesează să se confirme că Victor Viorel Ponta este ofiţer activ al SIE, domnul Teodor Meleşcanu este ofiţer activ al SIE şi lista o continuăm cu încă şapte pe care i-am nominalizat în sesizarea depusă zilele trecute la Curtea Constituţională, Curte căreia i-a fost lene să citească propria lege. Nu a citit nici sesizarea mea", a mai afirmat Gheorghe Funar, conform Agerpres.

Zilele trecute, Curtea Constituţională a respins o sesizare a lui Gheorghe Funar privind posibila apartenenţă la serviciile secrete a unor candidaţi la prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.