Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funcția pe care i-a propus-o Diaconu lui Cumpășanu, în timpul unei dezbateri electorale. Replica lui Cumpănașu

președinte pentru românia dezbatere electorala

La o dezbatere electorală la Antena 3, Mircea Diaconu și Alexandru Cumpănașu și-au propus funcții unul altuia. Diaconu i-a spus că l-ar pune să coordoneze un departament antimafie la Cotroceni, iar Cumpănașu i-a oferit acestuia să fie șeful departamentului pentru Dialog cu Sindicatele, relatează mediafax.

La dezbaterea electorală de vineri seară, de la Antena 3, au participat și prezidențiabilii Ramona Ioana Bruynseels și Ninel Peia.

La întrebarea moderatorului „Ce ați face dacă ați fi președintele României în următoarea situație: premierul susține că lipsesc două miliarde de lei la pensii, că deficitul e mascat și că nu sunt bani?”, Alexandru Cumpănașu a răspuns că ar înființa la nivelul Administrației Prezidențiale Consiliul Economic și Social.

El a precizat că l-ar ruga pe Mircea Diaconu, candidatul Alianței „Un Om” să i se alăture ca șef al departamentului Social și pentru Dialogul cu Sindicatele.

„Aș înființa un Consiliul Economic și Social, așa cum există la nivelul Guvernului și la nivelul Președinției nu există, din care ar face parte oameni de afaceri din România, cei care reprezintă sindicatele în acest moment și sunt ignorate de către președintele țării și pe domnul Diaconu, l-aș ruga să mi se alăture ca șef al departamentului Social și pentru Dialogul cu Sindicatele. Acest Consiliul Economic și Social ar avea rolul, în primul rând, să prevină astfel de situații. Dacă am fi totuși într-o astfel de situație, aș spune clar Guvernului că nu mă interesează scuzele acestor oameni, ci viața celor de acasă și i-aș forța, dacă ar fi nevoie și să mă destituie, să mă suspende, să își mențină angajamentele și să nu taie din salariile și pensiile oamenilor, pentru că nu are nimeni acest drept. E un drept câștigat, iar acel Consiliul Economic și Social ar da greutate cuvintelor mele, pentru că ar fi și finanțiști acolo”, a explicat Alexandru Cumpănașu.

La rândul său, Mircea Diaconu i-a oferit lui Alexandru Cumpănașu un post de conducere în cadrul Administrației Prezidențiale, dacă ar fi ales șef al statului. Astfel, fostul europarlamentar i-a spus lui Cumpănașu că l-ar pune să coordoneze departamentul antimafie.

Întrebat care ar fi proiectele esențiale pentru România pe care le-ar avea ca președinte al țării, Mircea Diaconu a răspuns: „Președinte. Asta înseamnă ședințe CSAT din care vor ieși soluții importante, mari, de coordonare a instituțiilor de forță din România pe subiecte de risc național. (...) Asta ar însemna acțiuni specializate, profesioniste pe zone mari de risc. Aș înființa grupul de lucru pe teme mari: secretizările a tot felul de lucru timp de 30 de ani, începând cu Revoluția, căderea băncilor în anii ‘90. Acest grup de lucru trebuie să analizeze metodele prin care se poate desecretiza. Dacă aș ajunge președinte, l-aș invita pe domnul Cumpănașu să se ocupe strict de lucrurile despre care vorbește și anume antimafia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.