Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funeralii religioase pentru un crocodil considerat 'divin' şi 'vegetarian'. Moartea lui a fost deplânsă de sute de persoane

newsgossip24.com
funeralii crocodil

Un crocodil "divin" şi "vegetarian", care trăia într-un lac aflat lângă un templu hindus din statul Kerala, situat în sudul Indiei, a murit luni şi a avut parte de funeralii religioase, iar moartea lui a fost deplânsă de sute de persoane, înainte ca animalul să fie înhumat, informează AFP, scrie AGERPRES.

Crocodilul, ajuns la o vârstă înaintată şi cunoscut sub numele de Babia, a fost găsit mort, plutind pe suprafaţa lacului, în prima parte a zilei de luni.

Sute de credincioşi au asistat la funeraliile lui Babia, considerat gardianul templului Sri Ananthapadmanabha Swamy din Kasaragod de aproape 80 de ani, a dezvăluit pentru AFP secretarul templului, Ramachandran Bhat.

Templul, dedicat zeului hindus Vishnu, are o vechime de 3.000 de ani, a precizat oficialul indian, afirmând totodată că un precedent crocodilul "divin" a trăit singur în acelaşi lac timp de mai multe secole.

"Ultimul crocodil divin a fost omorât de armata britanică în 1940 şi, după aceea, Babia a apărut în lac", a continuat Ramachandran Bhat, adăugând că oficialii templului şi credincioşii din zonă se aşteaptă în orice moment de acum înainte ca un alt crocodil să apară în acelaşi lac.

"Nu ştim să spunem de unde va veni, însă lacul este conectat cu peşteri subterane", a mai spus el.

Potrivit spuselor sale, Babia nu a atacat niciodată un animal sau o fiinţă umană, nici măcar atunci când un copil l-a atins pentru ca animalul să-i aducă noroc.

Mulţi credincioşi din zonă cred că Babia era "vegetarian", fiind hrănit cu "Prasadam", o ofrandă pe bază de orez şi zahăr de palmier, binecuvântată de preoţii din templu. În această privinţă, Ramachandran Bhat se declară însă sceptic, întrucât "există peşti în lac".

Cadavrul animalului sacru a fost decorat cu flori şi binecuvântat înainte să fie transportat pe o litieră acoperită cu frunze de cocotier, în mijlocul unei mulţimi de credincioşi care plângeau, fiind apoi înhumat în incinta templului.

Ministrul indian pentru Agricultură şi Bunăstarea agricultorilor, Shobba Karandlaje, i-a adus un omagiu, pe Twitter, "crocodilului lui Dumnezeu".

"Crocodilul divin a trăit în lacul templului timp de peste 70 de ani, mâncând orezul şi zahărul din Prasadamul de la Sri Ananthapadmanabha Swamy şi a vegheat asupra templului", a adăugat ea în acelaşi mesaj online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.