Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fura cu binecuvântarea funcției! Un inspector ANAF Timiș a fost săltat de DNA pentru luare de mită și complicitate la evaziune fiscală

Inquam Photos / Octav Ganea
dna sigla catuse arest

Un inspector din cadrul Agenției Naționale de Adminsitrare Fiscală (ANAF) Timiș a fost reținut, fiind acuzat de luare de mită, instigare la spălarea banilor, ambele în formă continuată și complicitate la evaziune fiscală. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Alexandru Țăran, inspector în cadrul ANAF Timiș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată, instigare la spălarea banilor, în formă continuată, complicitate la evaziune fiscală, scrie Mediafax.

A fost reținută și o altă persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, acuzat de dare de mită, în formă continuată, evaziune fiscală și spălarea banilor, în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor se arată că în perioada iunie 2015-februarie 2016, suspectul Țăran Alexandru ar fi pretins şi primit, în mai multe tranşe, prin virament bancar şi în numerar, suma totală de 276.000 de lei, cu titlu de mită, în legătură cu efectuarea unui control la o firmă a omului de afaceri cercetat în prezenta cauză, în urma căruia ar fi întocmit un raport de inspecție fiscală favorabil în baza căruia societății comerciale respective i-a fost rambursat TVA de peste 968.436 lei.

„În realitate, suspectul ar fi trebuit să constate caracterul fictiv al unor operațiuni comerciale (în valoare totală de 5.003.586 lei TVA inclus) și să aplice prevederile legale care se impuneau. Pentru a disimula adevărata provenienţă a sumelor de bani primite cu titlu de mită, la instigarea funcționarului public, ar fi fost încheiate trei contracte de consultanţă fictive cu societăţile comerciale deţinute de persoane din familia inspectorului fiscal”, arată DNA. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. În cauză s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.