Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furnizorii de servicii intermediare trebuie să notifice ANCOM în maximum 45 de zile de la data începerii oferirii serviciilor

facebook.com
ancom

Furnizorii de servicii intermediare trebuie să notifice Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în cel mult 45 de zile de când încep oferirea de servicii, arată un proiect de decizie publicat în consultare publică, şi care vizează aplicarea Regulamentului privind Serviciile Digitale (Regulamentul DSA).

Potrivit unui comunicat de presă al ANCOM, transmis joi AGERPRES, prevederile procedurii de informare se aplică atât furnizorilor de servicii intermediare existenţi la data intrării în vigoare a deciziei, cât şi celor care vor oferi, după intrarea în vigoare a deciziei, cel puţin unul dintre serviciile digitale care se încadrează în categoria serviciilor de "simplă transmitere" ("mere conduit"), serviciilor de "stocare în cache" ("caching") sau serviciilor de "găzduire" ("hosting").

Astfel, furnizorii de servicii intermediare trebuie ca, în termen de 45 zile de la data începerii oferirii serviciilor sau de la data intrării în vigoare a Deciziei, după caz, să transmită Autorităţii o informare care să conţină date în vederea identificării furnizorului şi a comunicării eficiente cu acesta, în scopul aplicării normelor legale în vigoare, precum şi tipurile de servicii oferite. Informaţiile se vor completa pe formularele specifice din aplicaţia de raportare pusă la dispoziţie de ANCOM.

"În vederea transmiterii acestei informări, ca prim pas, fiecare furnizor trebuie să transmită ANCOM un e-mail care să cuprindă cel puţin următoarele date: denumirea furnizorului, codul unic de identificare într-un registru relevant şi adresa de poştă electronică de corespondenţă în relaţia cu Autoritatea, date necesare creării contului ce urmează a fi utilizat în aplicaţia de raportare. Ulterior, proiectul de decizie stabileşte paşii de urmat pentru transmiterea informării către ANCOM. Transmiterea de către furnizor a e-mailului iniţial în vederea creării contului în aplicaţia de raportare, transmiterea de către ANCOM a credenţialelor de acces, precum şi transmiterea informării de către furnizor conform normei naţionale trebuie realizate în termen de 45 de zile", notează sursa citată.

De asemenea, proiectul de decizie propune extinderea aplicării cadrului de reglementare şi la furnizorii de servicii intermediare, atât pentru a facilita respectarea obligaţiei de informare a furnizorilor prin punerea la dispoziţie a mijloacelor electronice de transmitere a informaţiilor, dar şi pentru posibilitatea verificării şi prelucrării automate a documentelor, datelor sau informaţiilor transmise de către aceştia către arbitrul pieţei locale de telecomunicaţii.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi ANCOM au iniţiat un proiect de lege care stabileşte măsurile legislative naţionale necesare pentru aplicarea dispoziţiilor normei europene, act normativ adoptat de Parlament şi aflat în procedură de promulgare.

Documentul poate fi consultat pe site-ul Autorităţii de reglementare, iar persoanele interesate pot formula şi transmite observaţii şi propuneri până la data de 4 aprilie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.