Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtuna Daniel din Grecia a afectat masiv transporturile - Unda de șoc se întinde din China până la Constanța

ekathimerini.com
inundatii grecia

Legătura feroviară între Atena şi Salonic, al doilea oraş ca mărime din nordul Greciei, întreruptă la începutul lunii septembrie în urma inundaţiilor provocate de furtuna Daniel, nu va fi reluată pentru pasageri până la 'jumătatea lunii decembrie', în timp ce linia de trenuri de marfă va fi restabilită 'în termen de 40 de zile', a anunţat miercuri operatorul reţelei feroviare OSE - transmite AFP, potrivit Agerpres.

Această legătură este crucială pentru tranzitul către restul Europei al mărfurilor descărcate în Pireu, un port de lângă Atena gestionat în mare parte de gigantul chinez Cosco. De la întreruperea serviciului feroviar, containerele Cosco se îngrămădesc în Pireu, potrivit presei de specialitate. Multe nave de marfă preferă acum portul Constanţa din România.

Lucrările de refacere a reţelei, care a fost 'puternic afectată de inundaţii, vor începe în scurt timp şi, conform calendarului nostru, trenul de pasageri' între Atena şi Salonic ar urma să fie reluat 'la 15 decembrie', a declarat pentru AFP Panagiotis Terezakis, preşedintele OSE.

Grecia, şi în special Tesalia, o regiune agricolă din centru prin care trece principala linie de cale ferată a ţării, a fost afectată de ploile torenţiale ale furtunii Daniel, care între 4 şi 7 septembrie a făcut 17 morţi, zeci de mii de animale şi a distrus sate întregi.

Panagiotis Terezakis explică faptul că mai ales tronsonul de 50 de kilometri din Tesalia "a fost cel care a suferit pagube grave, ceea ce a dus la întreruperea" legăturii de 500 de kilometri dintre Atena şi Salonic. În prezent, între Atena şi Lianokladi se circulă cu trenul pe o distanţă de doar 300 km, restul fiind asigurat cu autocarul.

Înainte de furtuna Daniel, Grecia a suferit cel mai grav accident feroviar din istoria sa la 28 februarie, în care au murit 57 de persoane, pe linia Atena-Salonic. Traficul feroviar a fost întrerupt timp de mai bine de o lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.