Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furtună devastatoare în sudul Australiei - Mii de gospodării au rămas fără electricitate

fr.de
taifun uragan furtuna

Mii de gospodării din Australia de Sud au rămas fără curent după ce o furtună devastatoare însoţită de grindină a lovit statul, relatează Xinhua vineri.

Grindină de mărimea mingilor de golf a căzut joi asupra unor regiuni extinse din statul Australia de Sud, provocând daune culturilor, podgoriilor şi livezilor.

Peste 72.000 de fulgere au fost înregistrate în tot statul, iar în unele zone din sud-estul acestuia au căzut precipitaţii de 35 de milimetri.

Serviciul Statal de Urgenţă (SES) a fost asaltat de 1.200 de apeluri într-un interval de 24 de ore de la persoane care solicitau ajutor.

Vineri dimineaţă, circa 12.000 de locuinţe erau afectate de o pană de curent, iar alimentarea cu energie electrică nu va fi restabilită până după-amiază, potrivit Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Vince Rowlands, meteorolog în cadrul Biroului de Meteorologie (BOM), a declarat că bucăţile de grindină au fost cele mai mari înregistrate în Australia de Sud din 2017. "A vedea grindină de asemenea dimensiuni în suburbiile nordice nu este ceva ce se întâmplă des în regiunea Adelaide", a declarat el pentru News Corp Australia.

Fermierii din Australia de Sud au declarat că grindina le-a distrus grădinile şi serele.

Jordan Brooke-Barnett, directorul executiv al organismului industrial AUSVEG, a precizat că toate culturile au fost "nimicite".

"Este cu adevărat foarte rău", a explicat el, adăugând că "vorbim despre zeci şi zeci de cultivatori care au pierdut fiecare sute de mii de dolari".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.