Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furturi din vagoane în Portul Constanța: 22 de persoane trimise în judecată

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

22 de persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Conastanța, într-un dosar de furt din vagoane în Portul Cosntanța.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, procurorul a dispus trimiterea în judecată a 22 de inculpați, dintre care 4 în arest la domiciliu și 5 sub control judiciar, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, în formă continuată, complicitate la furt calificat, în formă continuată, și tăinuire, potrivit mediafax.

Prin rechizitoriu s-a reținut că în perioada iulie-octombrie 2023, atât ziua, cât și noaptea, cu o frecvență aproape zilnică, trei inculpați au furat din vagoanele garate în triajul Portului Constanța, prin forțarea sigiliilor și deschiderea trapelor de descărcare, diferite mărfuri, printre care cereale, cocs, îngrășăminte, pe care le-au ambalat în saci și le-au ascuns pe platformele vagoanelor, pentru a le transporta în afara portului.

Aceștia au fost sprijiniţi de un alt inculpat, angajat al unei firme cu sediul în Portul Constanța, care îi anunța despre sosirea în port a vagoanelor încărcate cu marfă.

De asemenea, alți doi inculpați aveau rolul de a asigura zona comiterii faptelor și de a-i anunţa pe autori despre eventuala prezenţă a poliţiei.

După ce erau scoşi în afara Portului, sacii erau depozitați în curţile altor inculpați, de unde mărfurile erau vândute către diferiţi clienţi ori transportate către alte persoane, cu autoturisme conduse de alți inculpați.

„Astfel, autorii și-au dezvoltat o rețea de clienți, cărora le-au vândut mărfurile sustrase. Dintre aceștia au fost identificate 13 persoane, ce au fost inculpate întrucât cercetările au relevat că ele cunoşteau provenienţa ilicită a mărfurilor, iar frecvența cu care au cumpărat a fost de natură a-i încuraja pe autori să continue activităţile infracționale”, transmit procurorii.

S-a stabilit că în inculpaţii au furat peste 77.000 kg de cereale și cărbuni, valoarea estimată a prejudiciului total cauzat mai multor societăți de transport marfă fiind mai mare de 121000 lei.

Procurorul de caz a instituit măsuri asigurătorii.

Cercetările au fost efectuate de Poliția Municipiului Constanța – Secția de Poliție Port, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie ai Grupului de Nave Constanța și al celor din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.