Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G7 propune plafonarea prețului motorinei rusești: care va fi prețul maxim

livemint.com
petrol

Grupul celor şapte state puternic industrializate, G7, a anunţat Uniunea Europeană că nu se opune introducerii unor plafonări de preț la importurile de motorină din Federația Rusă, la nivelul de 100-110 USD per baril, relatează Agenţia Bloomberg, potrivit rador.ro.

UE ar dori o limită de preț de 100 de dolari pe baril, dar G7 a propus stabilirea limitei la un nivel puțin mai ridicat, sugerând că un plafon prea mic al prețurilor la motorină ar putea provoca scumpiri. Discuțiile pe această temă sunt în desfășurare, dar participanții se așteaptă că vor putea ajunge la un acord până la începutul lunii februarie. Costul futures pentru motorină vineri la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange, LSE) era de 125 USD pe baril.

Economiile din G7, Uniunea Europeană şi Australia au convenit la data de 5 decembrie 2022 să interzică companiilor occidentale să furnizeze servicii de asigurări, finanţare şi brokeraj pentru navele care transportă ţiţei rusesc la un preţ mai mare de 60 de dolari per baril, în cadrul sancţiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.