Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G7 va continua să introducă sancțiuni împotriva Rusiei și a statelor care o susțin

grupul g7

G7 intenționează să continue să impună sancțiuni împotriva Rusiei și a statelor care susțin Moscova în operațiunea militară specială, se arată în declarația comună a miniștrilor de externe ai G7, anunță Rosbalt, potrivit Rador.

În document se arată că "acest lucru a fost făcut deja de unii dintre noi" în ceea ce privește furnizarea de către Teheran, Moscovei, de aparate de zbor fără pilot. Miniștrii de externe au cerut Republicii Belarus să înceteze "să permită Rusiei" să-i folosească teritoriul. G7 a promis că va impune liderului belarus Lukașenko niște costuri suplimentare uriașe, dacă Minskul va fi implicat direct în conflictul din Ucraina.

Reprezentanții țărilor membre G7 au avertizat Rusia că orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare va atrage după sine consecințe grave. Diplomații au condamnat, de asemenea, loviturile efectuate asupra obiectivelor infrastructurii energetice ucrainene și au respins declarațiile părții ruse cu privire la disponibilitatea Kievului de a folosi "bomba murdară". Mai mult decât atât, miniștrii au promis ca în săptămânile următoare să stabilească un plafon pentru prețurile la petrolul rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.