Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

G7 va lua măsuri în cazul în care Rusia va continua să se implice în politica internă a altor state

reuters
Theresa May

Grupul țărilor puternic industrializate (G7) va lua măsuri în cazul în care Rusia va continua să se implice în politica internă a altor state, a declarat premierul britanic Theresa May, în cadrul summitului din Quebec, relatează site-ul postului BBC, potrivit Mediafax.

Liderii au transmis un mesaj clar că "o astfel de activitate nu va fi tolerată", în urma incidentului care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

Theresa May a mai afirmat că Uniunea Europeană va adopta contramăsuri pentru tarifele impuse de Statele Unite la importurile de oțel și aluminiu.

Vineri, înainte de summitul G7, președintele american Donald Trump a declarat că este în interesul tuturor ca Rusia să fie reintegrată.

Cu toate acestea, oficialul britanic susține că Rusia trebuie să facă schimbări inainte de a face din nou parte din Grupul țărilor puternic industrializate, din care Rusia a fost exclusă în anul 2014, pe fondul anexării Crimeii.

Citește și: Putin, propunere surpriză după ce summitul G7 s-a încheiat cu un fiasco: 'Ne-am bucura să vă vedem pe toți în Moscova'

"Dacă vor exista acorduri privind relațiile viitoare ale Rusiei cu acest grup, trebuie să facă schimbări, trebuie să schimbe metodele abordate și activitățile în care se implică", a declarat Theresa May.

Relațiile între Londra și Moscova au devenit tensionat în urma atacului cu agent neurotoxic ce la vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

Citește și: Este o chestiune de timp până când Putin și Trump își vor strânge mâna. Liderul Kremlinului, pe un ton arogant: 'În funcţie de programul meu, bineînţeles'

Theresa May a lăudat comunicatul comun al liderilor statelor din G7, în care Rusia este criticată pentru tentativele de "subminare a sistemelor democratice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.