Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabi Szabo ia în calcul candidatura la șefia COSR

gabi-szabo-fuge-de-lege-fosta-campioana-olimpica-face-afaceri-mari-pe-spatele-federatiei-romane-de-atletism-91529-1

Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului și Sportului, a declarat vineri că este "o variantă" să candideze la președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), dar o decizie în acest sens va lua în cursul săptămânii viitoare.

"A fost o ședință destul de furtunoasă a Comitetului Executiv (n.r. — al COSR), este pentru prima oară când am discutat extrem de deschis despre ce trebuie să facem de acum înainte pentru a schimba fața sportului românesc. Mă voi gândi câteva zile pentru că nu m-am gândit nicio clipă să candidez la funcția de președinte al COSR, așa cum nu m-am gândit vreodată că voi fi ministrul Tineretului și Sportului. Este o variantă, mai sunt încă două luni, sper ca cel mai bun să câștige și să ducă mai departe tradiția sportului românesc. Este nevoie de unitate pentru a ne atinge obiectivele, dezbinarea nu aduce nimic bun. Orice funcție este onorantă, dar săptămâna viitoare voi anunța pe ce drum voi merge de acum încolo", a spus Szabo la ieșirea din sediul COSR.

Citește și: Gabriel Sîncrăian va fi premiat pentru bronzul olimpic

Fosta campioană olimpică la atletism a menționat că pentru a ocupa funcția de președinte al COSR ar avea nevoie de toată susținerea sportului românesc. "Mă flatează faptul că se spune că aș putea să fiu unul dintre candidații la președinția COSR, dar înainte trebuie să am și susținerea întregii suflări românești ca să pot să ocup o asemenea funcție. Până atunci, lăsați-mă să cuget puțin, să mă gândesc foarte bine spre această decizie. Iar în zilele următoare voi comunica o decizie", a adăugat Gabriela Szabo.

Comitetului Executiv al COSR a hotărât vineri ca președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, să îndeplinească funcția de președinte interimar al Comitetului Olimpic și Sportiv Român după demisia lui Alin Petrache, până la alegerile care vor avea loc la 15 noiembrie.

La 29 august, Alin Petrache a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a 6-8 medalii. România a participat cu 96 de sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii — una de aur, una de argint și trei de bronz. Aceasta a fost cea mai slabă clasare a delegației României în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice după al doilea război mondial, locul 47, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.