Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leș anunță o achiziție RECORD: România a cumpărat al treilea sistem de rachete Patriot, cu 85 de milioane de dolari

gabriel les

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat, vineri, că România a cumpărat cel de-al treilea sistem de rachete Patriot, iar plata, de 85 de milioane de dolari, a fost făcută către americani în urmă cu două zile, pe data de 13 martie, scrie Mediafax.

Citește și: IPJ Timiș CONFIRMĂ dezvăluirile ȘTIRIPESURSE.ro - Poliția a IGNORAT primul apel al bărbatului tăiat de viu cu drujba

„În cadrul programului Patriot am semnat în luna febrarie cel de-al treilea amendament care se referă la achizițonarea de rachete pentru sistemul Patriot, iar plata aferentă de aproximativ 85 de milioane de dolari a fost făcută în urmă cu două zile, pe data de 13 martie. Acest program a fost semnat în decembrie 2017, printr-un acord G to G cu Statele Unite ale Americii”, a declarat, vineri, ministrul Apărării, într-o confetință de presă.

Potrivit lui Gabriel Leș, achiziția acestor rachete va constitui realizarea unei capabilități de apărare aeriană cu baza la sol, și va asigura întărirea securității naționale și aliate. Acest demers, spune ministrul, contribuie și la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.

Ministrul a mai precizat faptul că până la sfârșitul acestei luni se va achiziționa și cel de-al doilea sistem de lansatoare HIMARS.

„În ceea ce privește lansatorul multiplu de rachete cu bătaie mare, HIMARS, suntem aproape gata pentru achiziția celui de-al doilea sistem până la sfârșitul acestei luni. Programul are ca obiectiv achiziția de trei sisteme de astfel de lansatoare. Primul sistem a fost achiziționat anul trecut, în luna februarie”, a mai precizat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.