Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leş a participat la sărbătorirea a 15 ani de la înfiinţarea Agenţiei Europene de Apărare

Inquam Photos/ Octav Ganea
Gabriel Les

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a participat marţi, la Bruxelles, la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 15 ani de la înfiinţarea Agenţiei Europene de Apărare, el evidenţiind în context relaţia excelentă de colaborare cu EDA avută pe perioada deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului UE, informează MApN, potrivit agerpres.ro.

În discursul susţinut ca reprezentant al preşedinţiei române la Consiliul UE, Gabriel Leş a apreciat rolul central al Agenţiei Europene de Apărare în cadrul eforturilor Uniunii în direcţia securităţii şi apărării, precizează sursa citată. Totodată, ministrul a reafirmat relaţia excelentă de colaborare cu EDA avută pe perioada deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului UE şi şi-a exprimat convingerea că relaţia de colaborare va continua la acelaşi nivel şi în viitor, contribuind astfel substanţial la dezvoltarea iniţiativelor comune în domeniul apărării.

Citește și: Rareș Bogdan surprinde! Reacție legată de principalul rival

Agenţia Europeană de Apărare (EDA) a fost înfiinţată în anul 2004 la Bruxelles ca agenţie interguvernamentală a Consiliului Uniunii Europene. Agenţia are în prezent 27 de state membre semnatare (toate statele membre ale UE, cu excepţia Danemarcei). La EDA lucrează aproximativ 170 de persoane, la care se adaugă o reţea naţională de experţi din ţările membre de peste 2.500 de persoane, arată MApN.

Citește și: Antenele mută în forță! Cine vine la conducere, începând cu această lună

Conform sursei citate, EDA este condusă din anul 2015 de către Jorge Domecq, director executiv, sub autoritatea Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.