Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leş invită Croaţia să-şi intensifice participarea la exerciţiile NATO din România

Gabriel Les

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, l-a primit, miercuri, pe ambasadorul Croaţiei la Bucureşti, Davor Vidis, prilej cu care a invitat acest stat să-şi intensifice participarea la exerciţiile bilaterale sau în cadru Aliat care au loc pe teritoriul României, precizează MApN. Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, Agerpres, Leş a subliniat necesitatea relansării dialogului politico-militar la nivel înalt între cele două state membre ale NATO şi UE, precum şi importanţa cooperării militare practice la nivelul categoriilor de forţe armate.

"Ministrul Leş a evidenţiat relaţiile de cooperare bilaterală la nivel politico-militar în cadrul organizaţiilor regionale, precum şi între forţele armate române şi croate în teatrul de operaţii din Balcani şi la exerciţiile multinaţionale desfăşurate sub egida NATO. De asemenea, a lansat invitaţia părţii croate de a intensifica participarea la exerciţiile bilaterale sau în cadru Aliat care au loc pe teritoriul României", se arată în comunicat.

La rândul său, adaugă sursa citată, Davor Vidis s-a pronunţat pentru o dezvoltare a colaborării între armatele celor două ţări şi a exprimat interesul părţii croate faţă de experienţa României în derularea programului de achiziţie a avionului multirol F-16. Ambasadorul croat a pledat, totodată, pentru o susţinere reciprocă în context regional şi internaţional, plecând de la obiectivele strategice comune ale celor două state, de creştere a securităţii şi stabilităţii în vecinătatea imediată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.