Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leş, la prezentarea clipului de promovare Invictus: Proiectul,născut din voinţa militarilor

Gabriel Les

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat luni că mesajul clipului de promovare a proiectului "Invictus Team România - 2017" este unul de a continua drumul pe care ai pornit, în ciuda obstacolelor apărute, iar acest proiect este născut din voinţa militarilor români răniţi în teatrele de operaţiuni. "Proiectul este născut din voinţa şi din puterea militarilor noştri, apel la care Ministerul Apărării Naţionale a răspuns cu multă deschidere. Împreună am reuşit să parcurgem toate etapele necesare participării la Jocurile Invictus Games de la Toronto. Antrenamentele se află în linie dreaptă, cu mult efort şi multă susţinere", a spus Gabriel Leş după prezentarea clipului ce va prezenta România la jocurile Invictus, realizat alături de echipa Pro Consul.

Ministrul a arătat că un mai bun exemplu de determinare şi forţă, precum cel în clipul prezentat, în care joacă actorul Dragoş Bucur, nu poate exista. "Mesajul este că, ori de câte ori te-ai putea împiedica pe drum, trebuie să găseşti calea spre lumină. Cred că o mai bună asociere nu se putea. Spotul de promovare spune povestea omului neînvins, dincolo de toate greutăţile de-a lungul drumului, care se ridică şi merge mai departe. Un mai bun exemplu de determinare şi forţă cred că nu există", a mai spus Gabriel Leş.

El a dorit să le mulţumească celor implicaţi în proiect, precum şi familiilor celor răniţi în misiuni. "De-a lungul timpului, Invictuşii nu au fost singuri. Când pleci în misiune, acasă rămân familia şi cei dragi, care aşteaptă revederea şi te încurajează. Aş vrea să mulţumesc şi să apreciez efortul şi suportul constant al familiilor pentru militarii noştri, având în vedere că aşa parcă totul pare mult mai uşor. Drumul încă nu este încheiat, multe au rămas de bifat, dar suntem convinşi că le vom duce la capăt, iar imaginile care vor fi transmise în toată lumea, de la Toronto, vor aduce satisfacţia unui proiect de succes şi mândria de a fi român", a mai declarat ministrul Apărării.

Colonelul Nicolae Anghelescu, managerul proiectului, a explicat cum a apărut ideea participări soldaţilor români răniţi în misiuni la Invictus Games. "O idee venită de dincolo de Atlantic, printr-un grup de tineri de-ai noştri care menţin o relaţie constantă cu foştii lor camarazi din teatrele de operaţii, din Armata Canadei, SUA etc. Ca idee a venit în 2014, de la idee până la înfăptuire este o cale lungă, iată că această cale lungă am parcurs-o în etape. Primul hop pe care l-am trecut a fost acela de a obţine o invitaţie, pentru că acolo nu mergi neinvitat. Apoi am purces la această desfăşurare etapizată, una dintre etape fiind cea de astăzi", a spus Nicolae Anghelescu.

El a arătat că proiectul a fost promovat o perioadă de timp, iar militarii răniţi au fost întrebaţi dacă vor să ia parte la formarea acestei echipe. "I-am convocat pe toţi militarii noştri răniţi într-o videoconferinţă, pe 10 octombrie. (...) Am selectat pe baza unor proceduri de evaluare medicală şi atitudinală aceşti 31 de militari care constituie lotul extins. Acesta va deveni, până la începutul lunii mai, echipa care va prezenta România la Invictus Games Toronto 2017, formată din 15 militari, care pot fi însoţiţi, potrivit formulei stabilite de organizatori, de alţi 30 friends&familiy şi trei membri în stafful tehnic. În total, o delegaţie de 48 de persoane", a mai spus Anghelescu, anunţă Agerpres.

Echipa ţării noastre va pleca la Toronto pe 22 septembrie, iar competiţia se va desfăşura între 24 şi 30 septembrie. Proiectul "Invictus Team România - 2017" îşi propune să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport şi să crească gradul de informare în rândul publicului cu privire la problematica militarilor răniţi şi a familiilor acestora. "Au fost încurajaţi să participe toţi militarii răniţi, indiferent de tipul de dizabilitate, împreună cu familiile, care le vor fi alături atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi la competiţii", potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.