Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Mutu, despre ședința extraordinară a CGMB: Este foarte grav ce face Firea. Se încalcă legea în mod grosolan

Cotidianul.ro
mutu-gabriel

Președintele PSD București, Gabriel Mutu, a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că data unei ședințe extraordinare de CGMB convocată potrivit legii de o treime din consilierii generali nu poate fi schimbată prin dispoziție de primar și că se încalcă legea „într-un mod extrem de grosolan” în cazul ședinței pentru înlocuirea viceprimarului Bădulescu.

  • Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dispus, vineri, convocarea ședinței extraordinare a CGMB pentru schimbarea din funcție a viceprimarului Aurelian Bădulescu pentru data de 8 martie, ora 16.00, potrivit documentelor obținute de ȘTIRIPESURSE.RO, o diferență de nouă zile față de data solicitată de 22 de consilieri generali, decizia fiind luată ca urmare a nevoii de clarificare a unei „situații contradictorii” (citește mai multe aici)

„Unei convocări de ședință extraordinară, convocare făcută în baza legii de consilierii generali, nu i se poate schimba termenul printr-o dispoziție de primar, așa cum nici Consiliul General nu poate modifica data unei ședințe extraordinare convocate de primar. Cu alte cuvinte, dispoziția încalcă prevederile legale și nu poate fi aplicată, sau dacă dna primar general dorește să țină altă ședință pe data de 8 martie este strict problema dumneaei. Convocarea făcută în baza legii, de peste o treime din consilierii generali, are dată, 27 februarie, ora 11.00, a fost înregistrată potrivit prevederilor legale la secretarul general al Primăriei Municipiului București și nu i se poate modifica data la care s-a cerut convocarea pentru că legea nu permite așa ceva”, a declarat Gabriel Mutu pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Acesta a precizat dispoziția primarului Capitalei pentru ședința din 8 martie este semnată de viceprimarul Aurelian Bădulescu în locul Gabrielei Firea, edilul fiind în concediu.

„Faptul că dna primar general confirmă incompetența dlui viceprimar Bădulescu spune foarte multe. Din păcate, dna primar general se pare că nu înțelege legea pe care trebuie să o aplice. Este foarte grav ceea ce face. Legea nu indică, sub nicio formă, niciun fel de altă variantă. Orice altă variantă, așa cum a făcut dl Bădulescu, dând o dispoziție și punând personalul din primărie să încalce legea, pentru că sunt funcționari publici care au încălcat legea, dna directoare de la Direcția Tehnică care a făcut o adresă prin care informează grupurile politice din cadrul CGMB de aberația pe care dl viceprimar a făcut-o, să dea o dispoziție nesemnată de secretarul general al primăriei, cu semnătura directorului juridic pe o altă pagină, asta arată incompetența acestui personaj și faptul că nu există niciun fel de gândire logică în ceea ce fac”, a spus liderul PSD București.

Mutu a indicat că în continuare trebuie organizată ședința extraordinară de CGMB din 27 februarie.

„Interesul este doar să rămână acest viceprimar incompetent în funcție, încălcând legea într-un mod extrem de grosolan. Este, cred, pentru prima oară în istoria CGMB când un viceprimar dă o dispoziție de primar prin care modifică un termen într-o convocare făcută de Consiliul General. Convocarea făcută pentru ziua de 27 februarie rămâne valabilă, pentru că așa spune legea”, a conchis social-democratul.

Citește și: Fenomenele meteo au făcut ravagii în București. ISU anunță zeci de mașini distruse, copaci rupți, ruperi de cabluri și panouri publicitare compromise (FOTO) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.