Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, mesaj de Ziua Instituției Prefectului: 'Le urez tuturor celor care ocupă funcția de prefect putere de muncă și succes în activitate'

Gabriel Oprea

Fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea vine cu un mesaj de Ziua Instituției Prefectului. Liderul UNPR pe urează prefecților succes în activitatea lor.

"Dragi prieteni,

În anul 2018, ziua de 2 aprilie a fost declarată, prin lege, „Ziua Instituției Prefectului”.

Prefectul, reprezentantul Guvernului în teritoriu și conducător al serviciilor publice descentralizate, este garantul respectării legii și a ordinii publice la nivel local.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a LUAT FOC după anunțul lui Iohannis: Îi dăm noi drafturi cu întrebări: câte case trebuie să furi ca să ajungi președinte

Întâlnim noțiunea de „prefect” încă înainte de Unirea Principatelor, sub denumirea de „ispravnic de județ” sau „ispravnic administrator”.

Iar în 1864, noțiunea de „prefect” era instituită prin lege – „cap al administrației județene” - care „dirige toate lucrările acestei administrațiuni, îi execută hotărârile consiliului județean”.

Odată cu instituirea administrației, prefecturile au căpătat un rol important în dezvoltarea României. Ca fost prefect al Municipiului București, dar și ca fost ministru al administrației publice, cunosc foarte bine activitatea complexă a instituției prefectului, locul și rolul prefecților în statul de drept.

În această zi, le urez tuturor celor care ocupă funcția de prefect putere de muncă și succes în activitate!", scrie Gabriel Oprea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.