Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea: UNPR se prezintă la alegerile europarlamentare cu doi români adevărați, Ilie Năstase și Anghel Iordănescu

UNPR
Gabriel Oprea

Președintele UNPR Gabriel Oprea a participat, în perioada 4-5 aprilie a.c., la ședințe de lucru cu liderii organizațiilor UNPR din regiunea Moldova. La întâlnirile programate în Botoșani, Suceava, Iași, Piatra Neamț și Bacău au fost prezenți Ilie Năstase și Anghel Iordănescu, cei care deschid lista partidului pentru alegerile europarlamentare, precum și membri ai conducerii centrale.

Gabriel Oprea a prezentat planurile partidului pentru perioada următoare și a subliniat faptul că în Parlamentul European trebuie să ajungă numai oameni care să promoveze interesele țării și interesele românilor: Noi vrem ca România să fie reprezentată în Parlamentul European de persoane competente profesional, responsabile politic și dedicate apărării interesului național în cadrul european. De aceea, venim în fața alegătorilor cu două mari simboluri naționale și doi români adevărați, care au adus prestigiu țării, doi ambasadori ai României în lume, Ilie Năstase și Anghel Iordănescu. Și Ilie Năstase, și Anghel Iordănescu au fost senatori ai UNPR. Toți colegii noștri vor promova în Parlamentul European interesul național al României. Partidul se află în proces accelerat de reorganizare. Până pe 24 mai, vom merge în toate județele țării, ne vom întâlni cu colegii din organizațiile județene și locale. Ne dorim să ne comportăm onorabil la alegerile europarlamentare, iar pentru alegerile locale și parlamentare țina UNPR este de 10-15%”.

Vezi și: SFÂȘIETOR Scrisoarea disidentului Iulius Filip către procurorul care i-a refuzat propunerea de eliberare: 'Te întreb, frate romane, nu auzi durerea?'

Președintele partidului a mai spus că UNPR va lupta pentru drepturile celor din domeniul apărare, ordine publică și siguranță națională:“În ultima vreme în UNPR s-au înscris rezerviști din MApN și MAI. Activitatea acestei categorii profesionale este deosebit de importantă. Statul trebuie să le acorde acestor oameni respectul, stabilitatea, drepturile la zi și un ghid al carierei foarte clar. Ei trebuie să aibă mintea limpede, nu împovărată de griji. Pentru ei noi am dat Legea 223/2015, pe care alții au modificat-o ulterior, în detrimentul lor. Ne vom bate pentru ca această lege să revină la forma aprobată de Parlament în 2015.”

Liderul UNPR a făcut referire și la curentele naționaliste din ce în ce mai puternice la nivelul statelor din Europa, ce susțin ideea revenirii la vechea Europă, în care fiecare țară să își clădească singură propriul destin.Sigur că aceste curente creează îndoieli în legătură cu viitorul Uniunii Europene. UNPR este un partid care susține valorile naționale și noi credem cu tărie că România își va consolida un statut important în cadrul Uniunii Europene. Proiectul european actual este unul care necesită transformări și care va fi remodelat în raport cu noile provocări la nivel global. Dar Uniunea Europeană este un proiect in care noi credem și pe care-l susținem. UNPR este un partid al unității și al progresului, ghidat de valori europene”, a declarat președintele partidului.

În cadrul întâlnirilor, Gabriel Oprea a vorbit și despre stearea economiei și a mediului de afaceri: Am mai spus-o: cred că România merge într-o direcție greșită! UNPR își dorește ca în plan economic România să devină una dintre cele mai atractive țări pentru investiții pe termen lung: atât pentru capitalul românesc, ce trebuie susținut mult mai bine decât este în prezent, cât și pentru investitorii străini. Cu cât intervenția statului in economie este mai profundă, cu atat turbulențele produse sunt mai mari. Piața se autoregleză. Statul trebuie să intervina cât mai puțin. UNPR vrea ca mediul de afaceri să fie privit cu respect, să fie susținut și nu hăituit, pentru că mediul de afaceri creează valoare și bunăstare unei țări.

În ceea ce privește tema justiției, președintele partidului a declarat: “Un stat nu poate să fie puternic fără o Justiție puternică. Eu am sprijinit Justiția, în toate funcțiile deținute. Și astăzi cred în acest principiu. Dar o Justiție abuzivă este incompatibilă cu democrația și cu drepturile omului. România are nevoie de un stat puternic și o Justiție puternică și dreaptă, fără abuzuri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.