DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Gabriel Oprea de Ziua Independenței de Stat a României și Ziua Europei: Trebuie sa continuam sa credem în Uniunea Europeană şi mai ales în unitate!

Facebook
Gabriel Oprea

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, aduce aminte că ziua de 9 mai reprezintă o îndoită sărbătoare pentru români: se împlinesc 143 de ani de la Declararea independenței de stat a României și Ziua Europei și la un astfel de ceas aniversar ținând cont de contextul actual mesajul este simplu: ”Trebuie sa continuam sa credem în Uniunea Europeană şi mai ales în unitate!”

”La 9 mai, in urmă cu 143 de ani, Mihail Kogălniceanu, în calitate de ministru de externe, proclama de la tribuna Parlamentului, Independenţa de stat a României, deschizând drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului românilor de a-şi decide propria soartă.

73 de ani mai târziu, ministrul de externe francez Robert Schuman, prin celebra sa declaraţie deschidea o nouă pagină în istoria europeană, o cale spre unitate şi cooperare.

Mândria de a fi europeni nu ar fi fost posibilă fără jertfa a peste 10.000 de ostaşi în Războiul de Independenţă, fără eroismul celor peste 800.000 de militari romani cazuti in al doilea război mondial şi fără determinarea care a animat clasa politică postdecembristă în decizia de integrare europeană a României.

Pentru români, pentru europeni, 9 mai este o zi in care sărbătorim democraţia, statul de drept, libertatea şi solidaritatea socială. Este un prilej să ne mândrim cu înaintaşii noştri, care au avut curajul să lupte şi să se sacrifice pentru binele comun şi este o ocazie să ne reafirmăm angajamentul faţă de o Europă unită.

Trebuie sa continuam sa credem în Uniunea Europeană şi mai ales în unitate.

Omenirea a primit suficiente dovezi, chiar si in aceste ultime luni, in care ne luptam cu totii cu un dusman nevazut, că bunăstarea, prosperitatea si chiar si sanatatea fiecaruia dintre noi nu pot exista într-o lume măcinată de tensiuni si neintelegeri. Doar pacea, unitatea si cooperarea continua dintre state ne pot asigura noua si copiilor noştri un viitor liniştit.”, susține el pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.