Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, de Ziua Unirii Principatelor: Trebuie sa ne amintim ca uniti suntem mai buni

Gabriel Oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a transmis vineri, de Ziua Unirii Principatelor, ca cea mai importantă valoare pentru un om de stat este devotamentul faţă de tara lui.

`În 1859 a început construcţia României moderne si a triumfat credinţa în valorile noastre naţionale, iar aceste valori ne-au purtat către România de astăzi, un stat puternic şi european, un factor de echilibru în regiune.

Ziua de 24 ianuarie este dedicată oştirii ţării şi eroilor voluntari căzuţi, de-a lungul istoriei, pe câmpurile de luptă pentru independenţă şi apărarea Patriei.

Este unul din momentele valoroase de solidaritate ale naţiunii nostre.

Trebuie să le fim recunoscători înaintaşilor noştri, să arătăm respectul nostru faţă de marii oameni de stat care au făcut Revoluţia de la 1848 şi Unirea de la 1859, pentru curajul şi hotărârea cu care au luptat.

Militarii voluntari au dus în permanenţă cu ei mesajul unirii, pentru că au fost animaţi de cele mai curate şi mai frumoase sentimente româneşti, de dragoste de ţară şi de semeni. Acesti curajosi inimosi au marcat, prin devotamentul lor toate momentele importante ale istoriei.

Cea mai importantă valoare pentru un om de stat este devotamentul faţă de tara lui. În 1859, Alexandru Ioan Cuza şi-a făcut datoria faţă de ţară cu demnitate de militar. Cei care au purtat si cei care poarta uniforma Armatei Române onorată de Alexandru Ioan Cuza, sa fie mandri de ea! Armata este liantul naţunii romane peste timp, iar iubirea de ţară şi credinţa în Dumnezeu sunt valorile care i-au călăuzit mereu pe români, de-a lungul timpului.

In zilele noastre, soldaţii romani aflati in teatrele de operaţii fac cea mai mare dovada de patriotism. Gandurile noastre se indreapta si astazi spre ei, cu recunostinta si respect.

La fel cum astazi ne amintim din nou de eroii care şi-au pierdut viaţa în Afganistan, Irak şi Kosovo, luptand pentru pacea lumii, pana la sacrificiul suprem.

La aniversarea Unirii Principatelor Române, trebuie sa ne amintim ca uniti suntem mai buni, sa pastram in suflete credinta in Dumnezeu si dorinta de a face din Romania o tara mai frumoasa, mai sigura, mai puternica.

La mulţi ani, România!`, a transmis Oprea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.