Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea a fost pus sub urmărire penală

image-2014-11-18-18600405-70-gabriel-oprea

UPDATE 12.00: DNA a confirmat oficial, printr-un comunicat de presă, începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea.

„Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 3 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de Oprea Gabriel, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunile de:

- abuz în serviciu constând în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere

- abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere”, se precizează în documentul citat.

Liderul UNPR Gabriel Oprea a ajuns, vineri, 5 februarie, la DNA. La intrarea în sediul DNA Oprea a spus că nu îi este teamă de această anchetă.

Surse judiciare citate de Mediafax susțin că lui Oprea i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în dosarul „Girofarul”, iar Digi 24 anunță că fostul ministrul de Interne a fost pus deja sub urmărire penală.  La ieșirea din sediul DNA, Gabriel Oprea a declarat că este nevinovat și dorește ca adevărul să iasă la iveală.

„Când am fost numit ministru, era un plan de instrucțiune. (...) Am avut la dispoziție o mașină de poliție pentru însoțire. (...) În cazul protocolului, acesta este făcut de Poliția Română, de specialiști din Poliția Română - nu dau nume, și prevedea că o instituție parteneră, Parchetul General, avea la dispoziție o mașină de poliție. (...) Sunt un om care întotdeauna şi-a făcut datoria. Am muncit, nu mi-am luat o zi de concediu. Consider că este nedrept. (...) Vreau să se afle adevărul cât mai repede și sunt nevinovat. (...) Vreau să fiu anchetat de justiția română. (...) Sunt nevinovat şi mă voi prezenta în faţa procurorilor ori de câte ori voi fi chemat”, a spus Gabriel Oprea.

Senatorii au aprobat marți, 3 februarie, cu 102 voturi „pentru” și 30 de voturi „împotrivă”, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a fostului viceprim-ministru Gabriel Oprea în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. În același dosar este implicat și fostul procurorul general al României, Tiberiu Nițu, care ar fi folosit fără drept coloana oficială, printr-un protocol ilegal încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne, pe vremea în care această instituție era condusă de către Gabriel Oprea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.