Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, președintele fondator al UNPR de Ziua Armatei: O zi a recunoștinței față de eroi, față de cei care au făcut România Mare. La mulţi ani!

Agerpres
Gabriel Oprea

Președintele fondator al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Armatei. În anul în care se împlinesc 100 de ani de la făurirea României Mari, fostul vicepremier, ministru al Apărării și al Afacerilor Interne le-a transmis tuturor militarilor cele mai bune gânduri și recunoștință veșnică, iar tuturor românilor să respecte Armata Română și să prețuiască eforturile ei de clădire a unei națiuni puternice europene:

”Ziua de 25 octombrie reprezintă un moment cu valoare de referință în istoria neamului românesc și un eveniment important în viața celor care poartă cu mândrie și onoare uniforma militară.

Este o zi a recunoştinţei profunde faţă de eroi, faţă de cei care au făcut sacrificiul suprem pentru a ne reda nouă România întreagă.

Ne rugăm pentru sufletele celor care au onorat Jurământul faţă de Patrie sub culorile Drapelului, în teatrele de operaţii şi în misiunile desfășurate pe teritoriul național.

Toți cei care au făcut sacrificiul suprem au fost soți, părinți și prieteni, iar amintirea lor este înălțătoare, dar și dureroasă pentru familiile și camarazii pe care i-au lăsat în urmă. De aceea, grija față de urmașii eroilor trebuie să fie o preocupare permanentă pentru statul român.

În acelaşi timp, avem datoria să transmitem bravilor veterani de război întreaga noastră recunoştinţă şi preţuire pentru modul în care şi-au servit Patria.

Militarii români participă cu onoare la misiuni de menţinere a păcii și de instruire, planifică şi conduc operaţii pe mai multe continente, acționează în teatrele de operaţii pentru a asigura pacea și securitatea în zone fierbinţi ale lumii. Ei sunt, așa cum am spus întotdeauna, adevăraţii ambasadori ai imaginii României în lume. Astăzi, suntem mai mult decât oricând cu gândul şi cu sufletul alături de ei.

Proba loialității, a devotamentului și a curajului nu este una simplă, iar cei care au ales să fie militari știu cât de dificilă este această meserie.

Tocmai de aceea, militarii români trebuie să fie sprijiniți de către stat, trebuie să se bucure de respectul cuvenit pentru sacrificiile și privațiunile impuse de profesia lor și trebuie să le fie apărate drepturile.

25 octombrie este o zi în care e bine să reflectăm asupra trecutului, dar și asupra viitorului nostru, ca națiune. Și să sperăm că societatea noastră, care are în față provocări din ce în ce mai dificile, va avea înțelepciunea să se întoarcă la valorile autentice și va avea forța să construiasă mai mult și mai temeinic. Fiecare dintre noi trebuie să pună umărul, fiecare dintre noi trebuie să se implice și să contribuie pentru ca România să fie mai puternică. Să ne iubim mai mult țara!

De Ziua Armatei României, adresez cele mai calde urări de succes în activitate tuturor militarilor români. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Armată Română! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, susține Gabriel Oprea într-un mesaj transmis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.