Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea: Sunt 2 obiective strategice - 1.Să limităm pierderile de vieți omenești, 2.Guvernul să folosească pârghiile economice pentru pensii și salarii

gabriel oprea

Într-o intervenție online la Televiziunea Română, generalul Gabriel Oprea a fost întrebat despre măsurile luate de autorități în contextul trecerii la scenariul patru și anume închiderea granițelor pentru românii care se află în în țările aflate în pandemie cu COVID-19.

Fostul ministru al Apărării Naționale a declarat că în aceste situații de criză cetățenii trebuie să respecte legea și măsurile impuse de autorităti. Oprea a atras atenția si asupra plafonarii preturilor la produsele de baza si asupra a doua categorii vulnerabile din Romania.

” Legea spune foarte clar, cine intră pe teritoriul țării noastre trebuie să stea 14 zile în carantină. Instituțiile statului și în primul rând instituțiile de forță, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale și toate celelalte structuri pe linia Apărării Naționale sunt pregătite să își facă datoria si să respecte legea.

Toți trebuie să respectăm legea. Statul român are două obiective strategice: să limiteze pierderile de vieți omenești și să folosească pârghiile economice pentru că Guvernul trebuie să aibă bani pentru salarii si pensii. Ca să putem merge mai departe trebuie să fie o colaborare strânsă între autorități și cetățeni, să mergem pe fermitate și respectarea strictă a legii, să luam măsuri dure pentru că dacă nu acționăm acum putem intra în alte scenarii mai grave.

Trebuie să fim calmi, echilibrați, să nu intrăm în panică, să respectăm strict legea. In momentul de față autoritățile au o misiune foarte importantă, să ia decizii clare, corecte și să dea mesaje care să liniștească populația. In aceste momente trebuie plafonate prețurile la alimentele de bază, pâine, lapte, carne, ouă. Nu uitați că sunt peste 5 milioane de pensionari și peste 800.000 de persoane cu dizabilități în țara noastră. “a incheiat Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.