Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea trage un semnal de ALARMĂ: 'E o luptă politică care depăşeşte, după părerea mea, orice limită! E un an 1939, cu pericolul pe care-l reprezintă'

oprea politie

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) va stabili în iunie dacă va avea candidat propriu la prezidenţiale sau dacă va sprijini unul al altei formaţiuni politice, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, preşedintele formaţiunii, Gabriel Oprea.

"În iunie, cred că facem un Comitet Executiv Naţional şi stabilim strategia pentru prezidenţiale, adică dacă avem candidat sau dacă sprijinim pe cineva", a spus, într-o conferinţă de presă, preşedintele UNPR, informează agerpres.ro.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

Gabriel Oprea a menţionat că UNPR este, în prezent, într-un "proces de reorganizare", după ce a lipsit doi ani din partid, subliniind însă, că, anul viitor, vrea să ajungă "unde am fost, la peste 10% la locale şi la generale".

Oprea a subliniat că nu este de acord cu cei care îşi blamează ţara "de exemplu la Bruxelles".

Citește și: Ieșire-fulger a lui Rareș Bogdan: ‘Lăsați-vă de manipulări’

"Sunt adeptul predictibilităţii, seriozităţii (...). Cred că România, pe de o parte, e pe o direcţie greşită - nu văd aceeaşi disciplină, pe de altă parte, nu sunt de acord nici cu cei care îşi blamează ţara, de exemplu, la Bruxelles. (...). E o luptă politică care depăşeşte, după părerea mea, orice limită. Avem un stat... Un stat, ca să fie puternic (...) trebuie să aibă o securitate puternică, trebuie să aibă o justiţie puternică, dar fără abuzuri, şi trebuie să aibă un mediu de afaceri prosper. (...). Cred că e lipsă de predictibilitate în momentul de faţă şi o bătălie fără nicio noimă. (...). Cred că mediul de afaceri nu ar mai trebui să fie hăituit, ar trebui să fie sprijinit de stat, ca să aducă banii necesari la educaţie şi la sănătate, ca să dau două exemple", a declarat liderul UNPR.

Pe de altă parte, liderul UNPR a spus că în prezent "este un naţionalism fără precedent în Europa".

Citește și: Atenție! Cine l-a trădat pe Traian Băsescu – PMP-istul care a votat pentru modificarea Codurilor Penale

"Pe de altă parte, cred că este un an 1939. Adică, este un naţionalism fără precedent în toată Europa, cu pericolul pe care-l reprezintă acest lucru. Se doreşte să se revină la graniţele de dinainte de proiectul european. Noi, UNPR, considerăm şi sprijinim toate valenţele naţionale ale poporului român, dar credem că proiectul european este un proiect sustenabil, adică aduce progres României, cum credem că NATO aduce siguranţă României", a conchis Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.