Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Petrea anunţă că toate ministerele respectă publicarea din oficiu a informaţiilor prevăzute în Legea 544/2001

gabriel petrea

Toate ministerele respectă publicarea din oficiu a informaţiilor prevăzute în Legea 544/2001, înregistrându-se o creştere semnificativă a gradului de transparenţă la 87,8%, a afirmat ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea. Potrivit unui comunicat al Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS), ministrul Petrea a prezentat în cadrul şedinţei de guvern de miercuri o notă de informare cu privire la implementarea Memorandumului privind creşterea transparenţei şi standardizarea afişării informaţiilor de interes public, acţiune prevăzută în Strategia Naţională Anticorupţie 2016 - 2020 şi angajament în Planul Naţional de Acţiune al Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă (OGP 2016 - 2018), conform Agerpres.

"Prin acest Memorandum, monitorizăm modul în care ministerele şi instituţiile subordonate afişează, într-o manieră standardizată, informaţiile prevăzută în Legea 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public şi cele solicitate, în mod frecvent, de societatea civilă. Astăzi, toate ministerele respectă publicarea din oficiu a informaţiilor prevăzute în Legea 544/2001. Mai mult, s-a înregistrat o creştere semnificativă a gradului de transparenţă la nivelul ministerelor la 87,8%. În acest context, ţin să felicit toţi colegii din Guvern pentru deschiderea pe care o manifestă în relaţia cu societatea civilă. Pentru implementarea obiectivelor Memorandumului, am organizat o serie de training-uri şi grupuri de lucru cu responsabilii de aplicarea legilor transparenţei şi vom continua să oferim sprijin tuturor ministerelor pentru garantarea unei guvernări deschise", a menţionat Gabriel Petrea, citat în comunicat.

Ministrul a menţionat, totodată, că MCPDS a monitorizat aplicarea memorandumului la nivelul tuturor ministerelor, prin analizarea modului în care au fost făcute publice informaţii referitoare la: agenda conducerii, buget, bilanţ, drepturi salariale pe categorii de funcţii, plan şi contracte de achiziţii, execuţia bugetară la zi, rapoarte privind activitatea instituţiei şi implementarea Legilor 544/2001 şi 52/2003.

De asemenea, Petrea a anunţat că în cursul lunii ianuarie 2018, ministerul va continua dezvoltarea standardelor prevăzute în memorandum prin prezentarea analizei implementării acestuia la nivelul instituţiilor prefectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.