Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Petrea: Ordonanța care reglementează asociațiile și fundațiile este birocratică

gabriel petrea

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, a declarat, vineri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții ONG-urilor din județul Neamț, că actul normativ care reglementează asociațiile și fundațiile este unul birocratic. "Am primit sesizări pe tema Ordonanței de Urgență 26/2000 că este o lege birocratică și care nu acoperă nevoile societății civile în anul 2017. Este și o birocrație excesivă pentru că o firmă se înființează în trei zile, iar un ONG, la Tribunal, în mai mult timp", a spus Gabriel Petrea, conform Agerpres.

Totodată, ministrul le-a transmis celor prezenți să acceseze fondurile guvernamentale care sunt puse la dispoziție pentru acest sector. "Avem fonduri europene atractive și vă sfătuiesc să le accesați, avem fonduri guvernamentale care transferă încărcarea Guvernului din zona socială către ONG-uri care de cele mai multe ori au o prestație foarte bună. Cred că o întreagă dezbatere ar trebui să aibă loc despre cum vrem să îmbunătățim diverse servicii. Vrem să sprijinim voluntariatul și de aceea ne dorim să fim un partener deschis și constant de dialog", a declarat Gabriel Petrea.

La rândul său, prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a subliniat că este un partener al sectorului social dezvoltat de ONG-uri. "Mă bucură prezența dumneavoastră aici într-un număr atât de mare petru că asta înseamnă că, unul dintre cele mai importante sectoare sociale, cel al ONG-urilor, este activ în județul Neamț. Rolul dumneavoastră este deosebit de important și de aceea vă spun cu toată deschiderea că veți avea în mine un partener serios de discuții", a declarat prefectul Vasile Panaite.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Gabriel Petrea, în România există înregistrate 90.000 de ONG-uri dintre care circa 40.000 sunt active. Totodată, 30.000 au depus bilanț financiar-contabil anul trecut, iar 28.000 au primit redirecționarea a 2 la sută din impozitul pe venit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.