Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Popoviciu, victorie de etapă: scapă de sechestul pus pe firmele sale în dosarul Băneasa

Inquam Photos / Octav Ganea
puiu popoviciu

Gabriel Popoviciu, victorie de etapă: scapă de sechestul pus pe firmele sale în dosarul Băneasa

Sechestrul pus pe firmele lui Gabriel Popoviciu în dosarul ferma Băneasa a fost ridicat de Curtea de Apel Bucureşti, Decizia magistraţilor nu este definitivă, relatează News.ro.

”Constată încetate de drept măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanţa din 23.08.2012 emisă în dosarul de urmărire penală nr. 206/P/2006 faţă de persoanele responsabile civilmente Băneasa Investments SA, respectiv Băneasa Business & Technology Park SA. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru persoanele responsabile civilmente”, se arată în minuta instanţei.

Context

Condamnarea lui Gabriel Popoviciu la şapte ani de închisoare a fost suspendată definitiv, în iunie 2023, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins contestaţia DNA la decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu o lună. De asemenea, instanţa a hotărât rejudecarea cauzei.

Condamnarea din 2017

Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017, la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. El a fost dat în urmărire internaţională, iar Curtea de Apel Bucureşti a emis un mandat european de arestare pe numele omului de afaceri. Acest mandat a fost transmis către autorităţile britanice, iar în iulie 2019 acestea au aprobat predarea lui Gabriel Popoviciu în România. Apoi, predarea sa a fost respinsă de către instanţa britanică, procuratura din ţara respectivă a contestat această decizie, iar procedura de extrădare se afla în curs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.