Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Zetea fuge de sigla PSD

stiripesurse.ro
Gabriel Zetea

Campania pentru alegerile locale din Maramureș a consemnat o premieră absolută. Principalul partid de stânga și liderul său, Gabriel Zetea, au decis să renunțe, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, la identitatea lor politică și să meargă în aceste alegeri sub o altă siglă politică.

Astfel, președintele Consiliului Județean, alături de primarii PSD, candidează în aceste alegeri din partea Coaliției pentru Maramureș – o construcție realizată cu doar câteva săptămâni în urmă și care, cel mai probabil, se va destrăma imediat după 27 septembrie.

Calculele politice ale președintelui CJ

Decizia președintelui CJ Maramureș de a merge în alegeri sub o altă ”pălărie” are un calcul politic foarte precis. Gabriel Zetea fuge de sigla PSD pentru că partidul său a ajuns la cel mai jos nivel din ultimii 30 de ani.

Hulit și urât de majoritatea românilor, PSD a devenit un loc inconfortabil inclusiv pentru cei mai înverșunați susținători ai săi. Speriat că această imagine dezastruoasă a PSD îl va trage în jos în alegeri, actualul președinte al CJ a ales să renunțe la cei trei trandafiri ai PSD.

Un alt motiv al acestei disocieri de PSD este mandatul neconvingător al președintelui CJ Maramureș. Candidând acum sub o altă identitate politică, Gabriel Zetea speră să facă uitate promisiunile asumate acum patru ani sub sigla PSD și nerealizate între timp.

Rușinea de a fi din PSD

Că fuga președintelui CJ Maramureș de sigla PSD nu este una întâmplătoare o demonstrează un episod petrecut în aceste zile la un miting electoral al acestui partid.

În cadrul evenimentului de lansare a candidaților PSD la primăriile din Țara Chioarului, primarul din Șomcuta Mare a avut imprudența să-și asume identitatea partidului din care face parte. ”Eu nu am nicio problemă că am Partidul Social Democrat în spatele meu”, a declarat Gheorghe Buda.

Imediat ce a luat cuvântul, președintele PSD Maramureș a ținut să-l corecteze pe mai neexperimentatul său coleg, insistând să vorbească despre cât de importantă este Coaliția pentru Maramureș. ”Este singura entitate care candidează din aceste alegeri locale și care are numele de Maramureș în ea. Ceilalți sunt ce? PNL-iști, PMP-iști, USR-iști” a arătat Zetea, uitând să menționeze că a candidat în toți acești ani din partea unui partid politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.