Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a convocat Comandamentul de urgență la Primăria Capitalei: situația evoluează rapid

Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a convocat, pentru luni, un Comandament de urgenţă, având în vedere cazurile de gripă înregistrate în Bucureşti. Potrivit specialiştilor, infecţiile respiratorii sunt în creştere, iar nouă unităţi de învăţământ au avut cursurile suspendate săptămâna trecută.

Citește și: Viorica Dăncilă, lovitură sub centură pentru Ludovic Orban: îi urcă toți pensionarii în cap

Şedinţa convocată de Gabriela Firea va începe la ora 11.00.

La şedinţă vor participa reprezentanţi ai primăriilor de sector, ai Prefecturii Bucureşti, reprezentanţii instituţiilor şi direcţiilor care au atribuţii în domeniul sănătăţii: ASSMB, Direcţia de Sănătate Publică,  ISUBIF, precum şi reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Potrivit specialiştilor, numărul infecţiilor respiratorii este în creştere, iar nouă şcoli şi grădiniţe din Bucureşti au avut cursurile suspendate săptămâna trecută.

Gripa a provocat în acest sezon 3 decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara, conform datelor făcute publice joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică,  IACRS şi pneumonii) a fost de 81.646, cu 30.6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (117.576) şi cu 11.4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.257).

Au fost raportate la nivel naţional 1389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40%   comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămâna a anului precedent S 03/2019 (2314  cazuri).

Au fost raportate 19 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SĂRI),  cu 6 mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu 39 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.