Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Suplimentarea voucherelor pentru biciclete, respinsă de CGMB

Biciclete

UPDATE 13.50:

Primăria Capitalei nu va mai acorda alte 25.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru achiziţionarea de biciclete, în cadrul proiectului "Biciclişti în Bucureşti”, proiectul de hotărâre fiind respins în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul a fost respins cu 26 de voturi „pentru” şi 19 voturi „împotrivă”.

Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, consideră „imorală” acordarea de vouchere pentru cumpărarea de biciclete.

„Este imoral să luăm bani de la nişte oameni şi să îi dăm altor oameni ca să îşi ia biciclete. Efectiv se dau bani populaţiei în ideea sprijinului electoral”, a declarat Ciprian Ciucu.

Grupul PNL nu a votat acest proiect.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Primarul Gabriela Firea a supus dezbaterii, în şedinţa de miercuri, suplimentarea numărului de vouchere în valoare de 500 de lei cu care bucureştenii îşi vor putea achiziţiona o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot, în cadrul proiectului "Biciclişti în Bucureşti”. Asta după ce în primele două zile de la lansarea proiectului peste 30.000 de cetăţeni au depus solicitări pentru obţinerea celor 5.000 de vouchere puse la dispoziţie la început.

Citeşte şi: Mişcările SECRETE din spatele AMÂNĂRII şedinţei CSM

"Mult discutatul proiect privind voucherele pentru achizitionarea de biciclete. Am avut bucuria sa constat ca exista foarte multi doritori, am auzit si comentarii de genul "nu avem infrastructura, dar incurajam mersul pe bicicleta". M-am intalnit cu mai multe organizatii si fundatii care sprijina mersul alternativ si cu totii au spus acelasi lucru: "pana nu exista acea masa critica de persoane care sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport, atentia din trafic, atentia tuturor e crescuta, dar poate nu la fel de mult daca nr va creste". Nu renuntam si nu incetinim procesul de a avea mai multe piste de biciclete. Au fost depuse circa 30.000 de cereri. Maine semnam acordurile cu toate magazinele din Bucuresti care s-au inscris. Deci din acest weekend se vor putea achizitiona. (...) Pentru restul de 25.000 va adresez rugamintea upgradarea proiectului.", a declarat Gabriela Firea în cadrul şedinţei CGMB.

Iniţiatorii proiectului propun, astfel, acordarea a încă 25.000 de vouchere. Cele care vor putea fi distribuite anul acesta vor fi finanţate din bugetul pe anul 2017, eventual printr-o rectificare bugetară. Restul voucherelor care urmează să fie declarate valide în 2018 vor fi finanţate din bugetul pe anul viitor.

Primăria Capitalei a publicat, săptămâna trecută, lista cu primii 5.000 de bucureşteni care au obţinut din partea municipalităţii voucherele de 500 de lei, care se găseşte pe site-ul Primăriei Capitalei, la secţiunea "Biciclişti în Bucureşti”, unde este publicată şi lista magazinelor din care pot fi cumpărate bicicletele.

Citeşte şi: Primăria, ANUNŢ de ultim moment pentru persoanele cu dizabilităţi. Se propun noi STIMULENTE financiare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.