Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunţă că i-a dat în judecată pe adversarii politici care au acuzat-o de interese în Pădurea Băneasa

Inquam Photos
firea conferinta

Gabriela Firea a declarat, joi, că în Pădurea Băneasa nu se poate construi și nu se va defrișa niciun copac, iar Primăria Generală solicită o parte din această pădure pentru a amenaja un parc și nu pentru că are interese în zonă. Primarul a anunțat că a depus plângere în urma acuzațiilor.

„Am făcut deja plângere, vreau să fim în fața instanței, pentru că s-a spus că Primarul general vrea votul consilierilor pentru a obține de la Romsilva Pădurea Băneasa, să o transforme în parc pentru că am interese în acea zonă”, a declarat, Gabriela Firea în ședința Consiliului General al Municipiului București de joi.

Edilul Capitalei a mai precizat că, potrivit legii, în Pădurea Băneasa nu se poate construi nimic.

„Nu se poate construi nimic acolo conform legii. (...) A fost al Bucureștiului, cu scopul amenajării unei păduri-parc. Nu se poate construi nimic, nu vrea nimeni să construiască nimic, legea nu permite, nu defrișăm nimic. Din păcate, avem în sală oameni care defrișează, dar acestea nu sunt la prezidiu”, a mai precizat primarul general.

Precizările Gabrielei Firea vin după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora primăria Capitalei va afecta Pădurea Băneasa, prin amenajarea unui parc acolo.

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului trecerea unor parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva la Municipalitate, pentru amenajarea unui parc-pădure, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul privind această solicitare se află pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.