Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: 'Atât ca Primar General, cât şi ca femeie şi mamă condamn cu fermitate orice formă de violenţă, fie verbală sau fizică'

digi24
gabriela firea

Primaria Capitalei, prin DGASMB, este printre primele institutii publice din tara care ofera un sistem complet de servicii sociale de prevenire, protectie si recuperare a victimelor in domeniul violentei domestice, in colaborare cu organizatiile neguvernamentale

Primarul General, Gabriela Firea, impreuna cu primarul interimar al municipiului Chisinau, Silvia Radu, si Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, au participat la evenimentul "Pantofi Rosii", dedicat luptei impotriva violentei domestice. In mod simbolic, cei doi edili, impreuna cu ministrul Culturii, au depus pe treptele Muzeului National de Istorie din Bucuresti trei perechi de pantofi rosii, in semn de solidaritate cu femeile din Romania care sunt victime ale violentei domestice.

Primarul General, Gabriela Firea: ”In Romania, la fiecare cateva secunde, o femeie este victima violentei domestice. Evenimentul de astazi este menit traga un semnal de alarma, astfel incat sa constientizam cu totii existenta violentei domestice. Trebuie sa promovam iubirea, dialogul si intelegerea. Atat ca Primar General, cat si ca femeie si mama condamn cu fermitate orice forma de violenta, fie verbala sau fizica. Femeile care sunt victime ale violentei domestice au nevoie de ajutor, de adapost, de consiliere psihologica si juridica, precum si de asistenta medicala. De altfel, Primaria Capitalei, prin DGASMB, este printre primele institutii publice din tara care ofera un sistem complet de servicii sociale de prevenire, protectie si recuperare a victimelor in domeniul violentei domestice, in colaborare cu organizatiile neguvernamentale".

Primarul General a explicat ca sistemul Municipalitatii dedicat victimelor violentei domestice cuprinde atat servicii de preventie si servicii de asistenta pentru agresorii familiali, cat si servicii de protectie. Este vorba despre Centrul de consiliere pentru victimele violentei domestice, dezvoltat in colaborare cu Asociatia ANAIS si finantat integral de catre Primaria Municipiului Bucuresti, prin care se acorda servicii de asistenta juridica pentru obtinerea ordinelor de protectie impotriva agresorilor si un centru de asistenta destinat agresorilor familiali "O noua sansa", singurul centru de consiliere pentru agresori din Bucuresti care ofera servicii de consiliere psihologica, consiliere juridica, servicii de informare si orientare, consiliere in domeniul adictiilor, facilitarea accesului la tratamente psihiatrice de dezalcoolizare/dezintoxicare.

Referitor la centrele pentru protectia victimelor violentei in familie, elidul sef a mai explicat ca Municipalitatea pune la dispozitie doua locuinte protejate, "Centrul de asistenta pentru mama si copil", cu o capacitate de 27 locuri, Centrul de primire in regim de urgenta a victimelor violentei in familie “Casa Adra”, al Asociatiei de Dezvoltare si Refacere Adventista, finantat integral de catre Primaria Muncipiului Bucuresti, cu 30 de locuri, precum si Centrul de primire in regim de urgenta "Casa Invicta", cu o capacitate de 16 locuri, dezvoltat in parteneriat cu Asociatia ANAIS si Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse, finantat de asemenea integral de catre Primaria Municipiului Bucuresti. Centrele asigura primire si gazduire pe o perioada de pana la 24 luni, hrana, servicii psiho-sociale de informare si orientare, consiliere si asistenta juridica.

La randul sau, primarul interimar al municipiului Chisinau, Silvia Radu, a declarat ca ”Violenta domestica este un fenomen prezent si in Republica Moldovasi este important sa promovam si sa aparam drepturile femeilor. Astfel de evenimente precum cel organizat astazi incurajeaza femeile sa vorbeasca despre situatiile prin care trec si atrage atentia opiniei publice asupra acestui fenomen”.

La randul sau, ministrul Culturii a avut o pozitie ferma referitor la acest declarandu-se impotriva violentei de orice fel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.