Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, bilanț după urgia care a lovit Capitala: 'Urgența rămâne în continuare traseul transportului public în comun și degajarea stațiilor'

captura TV
Gabriela Firea

Primarul General a prezentat pe pagina s-a de Facebook situația existență în Capitală după teribila noapte a codului roșu. O noapte albă pentru instituțiile de urgență care au răspuns apelurilor venite de la bucureșteni.

"Am convocat în această dimineață Comandamentul de iarnă la Primăria Capitalei, după toate vizitele în teren pe care le-am făcut aseară și noaptea trecută, pentru a ne mobiliza în continuare, în vederea acțiunii de fluidizare a traficului, curățarii trotuarelor și a arterelor secundare, atât de stratul de zăpadă, cât și de gheață.

• La ora 10.00, pe marile bulevarde se circula în condiții de iarnă, dar sunt probleme, încă, pe străzile adiacente. Urgența rămâne în continuare traseul transportului public în comun și degajarea stațiilor.

STB a scos în traseu toate vehiculele programate pentru o zi de lucru, astfel încât toate liniile de transport funcționează în condiții de iarnă. În cursul acestei dimineții, STB SA a acționat cu un efectiv de 267 de angajați în vederea deszăpezirii refugiilor de tramvai, dar și pentru curățarea macazelor și a liniilor de contact.

Citește și: Traficanți luați cu ASALT de trupele speciale: 14 DESCINDERI în București

Au fost curățate 428 de refugii din Capitală și s-a acționat cu 40 de vehicule de intervenție (utilaje de deszăpezire, autoturnuri, basculante, buldoexcavatoare, remorchere, fadrome, utilaj de topit zăpada etc.)

• Pe parcursul nopții nu au fost avarii la rețeaua de termoficare. Au fost raportate 3 semafoare defecte, astfel: Răzoare (intersecție în administrare UTI), intersecția Splaiul Independentei - Șoseaua Virtuții - din cauza unui cablu Enel secționat; echipele Apa Nova și Enel sunt în teren în vederea remedierii și Strada Mărgeanului - Șoseaua Alexandriei – Compania Managementul Traficului intervine în teren pentru remediere. Compania Municipala Iluminat Public lucrează la o avarie la iluminatul public la Podul Mihai Bravu, iar până diseară va fi rezolvată.

• Se intervine pe străzile laterale și se corectează acolo unde mai sunt încă poduri de gheață pe arterele principale. Situația utilajelor și operatorilor manuali, în teren la ora 10.00 se prezenta astfel: 305 utilaje în teren, 1025 operatori manuali.

Sector 1 - 29 utilaje pe arterele principale, 48 utilaje pe artele secundare, 325 de operatori manuali.

Sector 2 - 30 utilaje pe arterele principale, 7 utilaje pe artele secundare, 47 de operatori manuali.

Sector 3 - 29 utilaje pe arterele principale, 10 utilaje pe artele secundare, 120 de operatori manuali

Sector 4 - 35 utilaje pe arterele principale, 45 utilaje pe artele secundare, 298 de operatori manuali.

Sector 5 - 30 utilaje care încă acționează pe arterele principale, 150 operatori manuali.

Sector 6 - 34 utilaje pe arterele principale, 8 utilaje pe artele secundare, 85 de operatori manuali.

Operatorii au comunicat că s-a acționat cu 374 de utilaje și 471 de operatori după cum urmează: Sectorul 1 - 88 utilaje/171 operatori, Sectorul 2 - 49 utilaje/50 operatori; Sectorul 3 - 40 utilaje/35 operatori; Sectorul 4 -115 utilaje/100 operatori; Sectorul 5 - 24 utilaje/ 50 operatori; Sectorul 6 - 58 utilaje/65 operatori.

Polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului București au verificat modul în care operatorii de salubritate își desfășoară activitatea și respectă procedurile de intervenție, au sesizat aspectele depistate în teren și au acordat sprijin utilajelor care au acționat pentru împrăștierea de material antiderapant și pluguire.

• Numărul cazurilor de gripă este în creștere. Avem 4616 cazuri de copii diagnosticați cu gripă sezonieră. Raportările sunt de la cabinetele de medicină școlară. Ne lipsesc informațiile privind cazurile de gripă din școlile și grădinițele private, de la medicii de familie și spitale. Aceste informații nu ne sunt furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, instituție aflată în subordinea Ministerului Sănătății, și nici nu apar pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

• La Spitalul Victor Babeș, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, au fost diagnosticate 629 cazuri de gripă sezonieră numai în luna februarie ( 6 zile), iar profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș mi-a comunicat că pe zi sunt înregistrate în jur de 150 cazuri de gripa sezonieră. De asemenea, dintr-un total de 418 unități de stat de învățământ, 65 de școli au cursurile parțial suspendate, adică 2-3 clase în medie pe unitate sunt închise.

• Pe parcursul nopții trecute, în centrele DGASMB au fost cazate 188 de persoane fără adăpost. La Complexului de Servicii Sfântul Ioan au fost cazați 116 persoane, iar la Adăpostul de Noapte Odesa, alte 72 de persoane. Reprezentanții direcției au distribuit ceai, supă și pături pentru persoanele fără adăpost. Activitatea va continua și zilele care urmează. Cetățenii din Municipiul București pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost, 24 din 24, la numărul de telefon 021.9524.

• La dispeceratul Primăriei Capitalei au fost semnalate 28 evenimente generate de ninsoare sau de vântul puternic, dintre care: 2 copaci căzuți peste 2 autovehicule, alți 8 au căzut fie la pământ, fie peste cabluri de curent sau de internet, respectiv peste o țeavă de gaze. Alte incidente semnalate au fost cele referitoare la bucăți de tencuială sau schele desprinse sau cu pericol de prăbușire, cabluri, panouri sau stâlpi căzuți", a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.