Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea cere explicații după incidentele din zona Eroilor

psd sigla

Senatorul PSD Gabriela Firea cere explicații după incidentele din zona Eroilor. Gabi Firea le solicită un răspuns clar miniștrilor Mediului și al Transporturilor, Cristiana Pașca Palmer și Dan Marian Costescu.

"Trebuie să știm în ce măsură surpările de teren vor bloca lucrările la metrou! Urmare a faptului că la sfârșitul săptămânii trecute au avut loc în zona șantierului pentru magistrala 5 de metrou din zona Eroilor surpări ale terenului care au dus la restricționarea circulației și evacuarea locuitorilor din zonă, senatorul PSD Gabriela Firea a adresat o interpelare miniștrilor Mediului și Transporturilor, în care le solicită acestora ca instituțiile din subordinea ministerelor cu activitate relevantă în această problemă să ofere răspunsuri la câteva întrebări esențiale pentru a înțelege atât ce s-a întâmplat acolo, dar mai ales în ce măsură acest incident va afecta construcția magistralei 5 de metrou.

Ministrul Transporturilor este invitat să răspundă dacă Metrorex a efectuat, în faza de proiectare, studii hidrogeologice avizate și dacă a luat în calcul specificul zonei Eroilor, unde în afară de un subsol cu probleme hidrogeologice, exista și incidența cu cealaltă magistrală de metrou? Au fost anticipate astfel de probleme și dacă da, ce măsuri ar fi trebuit să se ia?

La rândul său, ministrului Mediului i s-a cerut să solicite Institutului Național de Hidrologieși Gospodărire a Apelor un raport complet privind situația hidrogeologică din zonă, cu referire în special la zona adiacentă cursului Dâmboviței.

Doresc, prin această interpelare, să reușim să avem un tablou cât mai complet al situației, să vedem de ce s-au produs aceste surpări, ce soluții vor fi găsite pentru a se garanta siguranța cetățenilor din zonă și în ce măsură acest incident va duce la întrzierea sau chiar oprirea lucrărilor la magistrala 5 de metrou”, a declarat senatoarea Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.