Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea dorește finalizarea Planului Urbanistic General până la sfârșitul anului

captura video
gabriela firea

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că va semna actul adițional la contractul pe care municipalitatea îl are cu asocierea al cărei lider este Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" pentru a nu mai exista niciun impediment în ceea ce privește accelerarea definitivării Planului Urbanistic General (PUG). "Planul Urbanistic General este un plan ambițios și strategic, vital pentru dezvoltarea Capitalei. Avem cu toții o datorie morală și profesională față de București, de aceea este imperios necesar să finalizăm până la sfârșitul acestui an PUG-ul, pentru ca, începând de anul viitor, acesta să poată fi prezentat atât instituțiilor, cât și mediului de afaceri și publicului larg. Voi semna actul adițional la contractul pe care Primăria Municipiului București îl are cu asocierea al cărei lider este Universitatea de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu' pentru a nu mai exista niciun impediment în ceea ce privește accelerarea definitivării acestui document strategic", a declarat Firea, miercuri, în cadrul primei ședințe de lucru a noii Comisii Tehnice de Urbanism și Amenajare a Teritoriului.

Conform unui comunicat transmis de PMB, Gabriela Firea a explicat că proiectele care vizează dezvoltarea Bucureștiului și a zonelor limitrofe nu sunt la ora actuală corelate, iar o nouă lege a Capitalei ar duce la o reglementară unitară, la o dezvoltare coerentă și sinergică a orașului. "În paralel cu acest demers avem de asemenea datoria să promovăm o lege a Capitalei. Am constatat cu toții că Bucureștiul s-a dezvoltat până acum haotic și că din acest motiv anumite zone din București și-au pierdut identitatea. Noi nu trebuie să fim părtași la același tip de dezvoltare. De aceea, vom susține în cel mai scurt timp în fața Parlamentului proiectul de lege a Capitalei, care să răspundă nevoilor actuale ale Bucureștiului", a precizat ea.

Primarul Capitalei a mai explicat că, în etapa actuală, este nevoie de completarea informațiilor pentru ca municipalitatea să poată avea o bază de date actualizată cu toate proprietățile publice și private din București și cu toate elementele care țin de infrastructura edilitară. "Avem alături de noi instituții precum Ministerul Mediului, Transporturilor și Ministerul Dezvoltării, care au dat asigurări că ne vor sprijini în furnizarea de date care ne sunt necesare pentru definitivarea proiectului", a spus Firea. La rândul său, arhitectul Tiberiu Florescu, reprezentantul Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", a întărit ideea că operaționalizarea PUG-ului este indisolubil legată de apariția Legii Capitalei.

"Conform legislației actuale, care se află la nivelul anului 2000, odată finalizat, PUG-ul nu poate intra în vigoare mai devreme de trei ani decât dacă apare Legea Capitalei", a precizat el. El a adăugat că PUG include proiectele deja gândite pentru București, precum inelul median, PIDU și conceptul strategic București 2035. "PUG-ul, ca orice Master Plan care propune mai multe scenarii de dezvoltare, este un instrument de dezvoltare care realizează un echilibru între interesul public și privat. PUG-ul nu ne spune numai ce putem construi, ci și când putem construi, care sunt efectele pe plan economic și social. Acesta presupune, pe lângă stabilirea unor reguli clare și a unor standarde imobiliare, mai multe obiective cu influențe sociale, economice, culturale. Vorbim, de exemplu, despre crearea unei identități a cartierelor, de reglementări urbanistice specifice fiecărei zone, de refacerea spațiilor degradate sau de crearea de culoare verzi", a explicat Florescu, anunţă Agerpres.

Contractul de realizare a PUG-ului este atribuit unei asocieri de șase firme, al cărei lider este Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu". Valoarea totală a contractului este de 35.225.000 lei (fără TVA), având un termen de implementare de 41 de luni de la data emiterii primei note de comandă, la care se adaugă perioada de garanție și asistența tehnică de 12 luni de la data semnării procesului verbal de recepție finală, a precizat PMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.