Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea îl împinge la mâna partidului pe Daniel Tudorache

Facebook
Gabriela Firea

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat că decizia cu privire la susţinerea sau retragerea sprijinului lui Daniel Tudorache pentru a rămâne deputat se ia numai în cadrul Consiliului Politic Naţional. Tudorache s-a autosuspendat din PSD, iar la momentul respectiv se agrease faptul că acesta nu va deveni parlamentar, chiar dacă va câștiga mandatul.

Citește și: Adriana Săftoiu, mesaj acid pentru Ludovic Orban: Când te înconjori de lingușitori, ăsta este rezultatul

Întrebată duminică, la Senat, dacă PSD îl mai susţine pe Daniel Tudorache care deja a venit să îşi preia mandatul de parlamentar, Firea a spus: "Decizia se ia doar în cadrul Consiliului Politic Naţional. În momentul în care acolo va fi prezentată situaţia domniei sale, cu siguranţă că se va lua cea mai corectă decizie. Nu aş vrea să mă antepronunţ eu în locul colegilor mei şi nici să vin eu cu o opinie înainte ca tot ceea ce s-a întâmplat cu domnia sa să fie analizat de către colegii noştri care sunt abilitaţi în acest sens".

În context, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a spus că luni dimineaţă o să se discute acest subiect şi "va fi o decizie colectivă".

Pe 19 noiembrie 2020, în plină campanie electorală, procurorii DNA l-au acuzat pe Daniel Tudorache de complicitate la trafic de influență și spălare de bani. Ulterior, el a devenit inculpat în același dosar, informează Agerpres.

În momentul prezentării acuzațiilor DNA în spațiul public, PSD a anunțat că Daniel Tudorache s-a suspendat din partid. Mai mult, Marcel Ciolacu a susținut că mandatul acestuia de parlamentar nu o să fie validat.

„Faptul că s-a autosuspendat implică automat faptul că îşi va pierde mandatul de parlamentar”, a precizat Marcel Ciolacu. Pentru ca acest lucru să se întâmple, PSD ar trebui să se adreseze însă comisiei de validare din Parlament. La ultima ședință a Consiliului Politic Național al PSD, situația lui Daniel Tudorache nu a fost discutată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.