Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea înțeapă Guvernul: Dezinformările și panica nu ţin loc de implicare. Am decis să achiziţionăm încă 5 aparate de testare RT - PCR

Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea PSD

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că a decis să achiziţioneze încă cinci aparate de testare RT - PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiză, pentru spitalele Victor Babeş, Colentina şi Carol Davila.

Citește și: Ex-director IML, Vladimir Beliș, atrage atenția: Autopsia în cazul COVID-19 ar trebui să fie obligatorie din două motive

"Infecţia virală SARS-CoV-2 se tratează cu tratament, dacă sunt simptome, iar pandemia se depăşeşte cu o bună organizare şi gestionare judicioasă a resurselor. Ameninţările, jignirile, dezinformările, frica indusă, panica răspândită nu ţin loc de implicare fermă şi eficientă. În acest context, azi am decis să achiziţionăm încă 5 aparate de testare RT - PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiză, pentru spitalele: Victor Babeş, Colentina, Carol Davila. Aceste aparate de testare se adaugă celor 5 cumpărate în luna martie. Este nevoie să testăm masiv şi să izolăm virusul. Nu să ţinem pe toată lumea în casă sau cu restricţii drastice", a scris Firea, luni, pe Facebook.

Ea a amintit că, în plus, Municipalitatea deschide secţia exterioară a Spitalului Victor Babeş, din zona Pipera, pentru pacienţii cu forme uşoare, care vor dori sau necesită internare.

"Din cele 500 de locuri disponibile în structura modulară construită, pregătim primele 100 de paturi, cât ne-a solicitat conducerea spiralului. Condiţiile medicale şi de confort vor fi la nivelul unui spital modern: medici şi asistenţi bine pregătiţi, aparatură, tratamente, meniu zilnic adecvat, băi proprii saloanelor cu 1 sau 2 paturi, tv, aer condiţionat, wi-fi. Să sperăm că DSP nu inventează vreun motiv să nu ne dea avizul. După care ministrul Sănătăţii să plângă la televizor că nu mai sunt paturi libere în spitale!", a declarat Firea.

Potrivit acesteia, chiar dacă Spitalul Colentina se pregăteşte să se redeschidă pentru pacienţii cronici din întreaga ţară, se păstrează, deocamdată, o zonă pentru pacienţii COVID, inclusiv 6 paturi ATI în plus faţă de cele 14 ocupate în prezent.

"Şi la Carol Davila avem pregătite 10 paturi de ATI, pentru pacienţii cu afecţiuni nefrologice plus COVID. Trebuie să învăţăm să trăim cât de cât normal cu acest virus. Trebuie să dotăm spitalele şi să-i protejăm pe medici. Dimensionarea corectă a resurselor este cheia reuşitei. Să aveţi multă sănătate! Să nu fie nevoie de spitale. Dar, dacă apare totuşi o problemă, să ştiţi că vă puteţi baza pe noi! Suntem aici!", a adăugat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.