Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea le dă asigurări bucureștenilor că furnizarea apei calde NU va fi întreruptă: 'Populația să nu aibă motiv de îngrijorare'

Gabriela Firea

Administatorul judiciar la ELCEN a anunțat miercuri că neîndeplinirea obligațiilor legale de către Primăria București atrage riscul real și iminent ca alimentarea Capitalei cu apă caldă să fie oprită în perioada următoare, anunță compania Sierra Quadrant. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat însă că facturile de la ELCEN nu sunt scadente și că nu există pericolul de a se întrerupe furnizarea cu apă caldă către bucureșteni, informează Mediafax.

Citește și: Minunea n-a ținut nici o săptămână! CNAIR confirmă: De joi, timp de o săptămână, NU se mai lucrează la Autostrada Moldovei

“Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice are absolut toate facturile de la ELCEN în termen, nu există factură a cărei scadență să fie depășită. Subliniez, pentru a clarifica situația existentă și pentru ca populația să nu aibă motiv de îngrijorare, că toate sumele datorate în prezent sunt facturi curente. Ca de fiecare dată, asigurarea acestui tip de serviciu public către populație este în atenția noastră permanentă, tocmai pentru că este unul esențial pentru calitatea vieții în Capitală”, susține Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților PMB, deși există întârzieri la plata gazelor în avans de către Primăria Capitalei, acestea nu afectează procesul de furnizare, „întrucât, până la data ajungerii la termenul de scadență a primei facturi între RADET și ELCEN, această situație va fi remediată, astfel încât, în continuare, să nu existe facturi depășite”.

„Plățile vor fi efectuate, așadar, până la scadență. Reamintim că situația acestor plăți este generată de neaprobarea bugetului la nivel național, fapt care a făcut imposibilă aprobarea bugetului local al Municipiului București”, se arată în comunicatul PMB.

Citește și: Joc la două capete: Daniel Suciu susține ordonanța anti-Uber, dar se număra și printre inițiatorii legii ridesharingului din Parlament

Administatorul judiciar la ELCEN a anunțat că neîndeplinirea obligațiilor legale de către Primăria București atrage riscul real și iminent ca alimentarea Capitalei cu apă caldă să fie oprită în perioada următoare: "Întrucât Primăria Municipiului București (PMB) refuză să-și respecte obligațiile de plată stipulate în OG 36/2006 privind plata subvenției aferente energiei termice livrate către populație și nu a efectuat nici până în prezent plata sumelor prevăzute pentru luna ianuarie, Capitala se află într-un moment critic. În lipsa acestor fonduri, ELCEN nu își poate achita obligațiile de plată restante către ROMGAZ (furnizorul de gaze naturale), situație în care ROMGAZ poate sista livrarea materiei prime către ELCEN. Acest fapt conduce automat la oprirea tuturor instalațiilor utilizate de ELCEN pentru producerea energiei termice, distribuită ulterior de RADET către utilizatorii finali (cetățeni, școli, gradinițe, agenți economici)", transmite compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale București SA (ELCEN), într-un comunicat de presă potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.