Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea pierde procesul intentat lui Nicușor Dan

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a pierdut procesul intentat lui Nicușor Dan, în care îi cerea 100.000 de euro daune de imagine pentru lansarea de afirmații false pe o rețea socială. Tribunalul a anulat cererea de chemare în judecată a primarului, pentru neplata cheltuielilor de judecată.

,,Îmi pare rău că nu am apucat să ne judecăm pe fond în dosar. Ar fi fost o ocazie prin care bucureștenii să vadă cine minte și cine spune adevărul în chestiunile legate de București. Ar fi fost o dezbatere, în fața instanței, în locul dezbaterii publice pe realizarile fiecăruia din ultimii 3 ani, pe care bucureștenii o așteaptă”, a transmis Nicușor Dan, într-un comunicat de presă, după decizia Tribunalului București, conform Mediafax.

Tribunalul a anulat cererea de chemare în judecată a primarului Capitalei pentru neplata taxei de timbru.

“Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, GABRIELA FIREA, cu sediul în Bucureşti, b-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5, în contradictoriu cu pârâtul DAN NICUŞOR DANIEL. Cu drept la cerere de reexaminare, ce se va introduce la Tribunalul Bucureşti, în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 12 iulie 2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta instanței.

Manfred Weber o sprijină cu toată forța pe Ursula von der Leyen în P.E.: 'Nu avem nevoie de opoziție acum, avem nevoie de spirit constructiv' / VIDEO


,,Ce dovadă de incompetență mai mare decât să înaintezi un dosar în instanță, pe care să îl anunți public, și să nu fii in stare să plătești taxa de timbru?”, mai spune Nicușor Dan. 

,,Amintesc cele 16 procese pe care le-am câștigat cu primăria în mandatul Gabrielei Firea: Curtea de Apel a anulat hotărârile de înfiinţare a companiilor municipale; Tribunalul Bucureşti a obligat RADET să îmi comunice informaţiile pe care refuză să le facă publice; Curtea de Apel Bucuresti a anulat PUD pentru complex imobiliar pe spaţiul verde în Kiseleff 45; Curtea de Apel Bucuresti a anulat autorizaţie de desfiinţare pentru imobilele din Christian Tell; Curtea de Apel Bucuresti a anulat autorizaţia de construire str. Dionisie Lupu”, mai precizează Nicușor Dan. 

Decizia instanței vine după ce Gabriela Firea a anunţat, pe 11 mai, că a depus la instanţă două cereri de chemare în judecată împotriva consilierului Roxana Wring şi a lui Nicuşor Dan, deoarece aceştia ar fi lansat pe Facebook afirmaţii false despre ea, dar şi despre Primărie, daunele cerute fiind de 100.000 euro, precum şi scuze transmise prin presă. Primarul Capitalei are 15 zile la dispoziție pentru a ataca decizia Tribunalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.