Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea prezintă 'România reală': În mediul rural, 3 din 10 copii merg întotdeauna flămânzi la culcare

ziarulevenimentul.ro
copii saraci

Ministrul Familiei Gabriela Firea spune că unul din trei copii, adică 1,3 milioane, sunt afectați de sărăcie sau excluziune socială și că, în mediul rural, 3 din 10 copii merg la culcare flămânzi, anunță Mediafax.

Ministerul Familiei Gabriela Firea a participat luni la dezbaterea Planului de Acțiune privind implementarea Garanției pentru Copii, alături de reprezentanții organizațiilor și ministerele care s-au implicat direct în elaborarea acestuia.

„Până în 28 Noiembrie așteptăm observațiile. Ne propunem ca până în 5 Decembrie să avem forma finală a documentului. va contribui la sprijinirea celor mai vulnerabili dintre copii. Sunt 5 servicii cheie care vor fi garantate: nutriția sănătoasă, servicii de îngrijire medicală gratuite, educația gratuită, educația și îngrijirea timpurie gratuită, condiții de locuire adecvate~, susține Gabriela Firea.

Ea spune că prin aprobarea „Garanției pentru Copii”, 5% din fondurile europene alocate României vor fi cheltuite pentru copii.

Gabriela Firea spune că o variantă de lucru a documentului a fost trimisă Comisiei Europene încă de luna trecută. Ea a adăugat că specialiștii europeni și-au exprimat punctul de vedere și el se regăsește în documentul validat luni. În scurt timp, planul de acțiune va fi supus aprobării Guvernului și înaintat ca document oficial, la Comisie.

„Unul din trei copii sunt afectați de sărăcie sau excluziune socială, respectiv 1.3 milioane de copii. În 2020, 40% dintre copii sufereau de deprivare materială și socială, în creștere față de 2019. Nivelul era de aproape 3 ori mai mare decât cel înregistrat în UE. Un raport UNICEF plasează România, în ceea ce privește bunăstarea copilului, pe locul 25 din 38 de state cu venituri mari. În mediul rural, 3 din 10 copii merg întotdeauna flămânzi la culcare”, a scris luni pe Facebook ministrul Familiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.